Smjer kretanja stropnog ventilatora ovisno o godišnjem dobu

 
 
 
 
 
 
 

Smjer kretanja stropnog ventilatora ovisno o godišnjem dobu

U kojem smjeru bi se trebao okretati vaš stropni ventilator zimi? Zašto uopće mijenjati smjer ventilatora na stropu? Pročitajte zašto je smjer stropnog ventilatora važan ljeti i zimi.

Na koji način se vaš stropni ventilator trenutno vrti? Smjer vašeg stropnog ventilatora ljeti i zimi je ključni dio za učinkovito korištenje mogućnosti stropnog ventilatora i uštede koje vam on omogućuje u vašem domu. Pravilna upotreba stropnog ventilatora daje vašoj klimatizacijskoj jedinici i jedinicama za grijanje kao i računu za struju olakšanje.

Stropni ventilatori rade u dva smjera: downdraft i updraft. Downdraft pomaže u hlađenju sobe dok strujanje zraka može pomoći cirkulirati zarobljen topli zrak blizu stropa. Možda niste shvatili sve ovo - i to je u redu! Ovdje smo kako bismo objasnili sve o promjeni smjera stropnog ventilatora.

Smjer kretanja stropnog ventilatora ljeto - zima

Smjer stropnog ventilatora ljeti

Da biste stvorili svjež povjetarac koji vam treba, stropni ventilatori bi se trebali okretati u smjeru suprotnom od kazaljke na satu tijekom ljeta. To dovodi do smanjenog strujanja zraka, stvarajući izravan povjetarac i maksimalnu udobnost hlađenja. (Za još snažniji povjetarac, potražite stropni ventilator sa  Surespeed ™ Guarentee mogućnošću. Ovi visokobrzinski stropni ventilatori konstruirani su za vrhunski protok zraka i rade brže od vodećih konkurenata.)

Da biste odredili u kojem se smjeru okreće vaš stropni ventilator, postavite se ispod ventilatora i pogledajte gore kako bi gledali kako se elise ventilatora na stropu okreću. Ako je stropni ventilator u ljetnom režimu, elise stropnog ventilatora kretat će se s lijeva na desno (suprotno od smjera kazaljke na satu). Ako nisu - ili jednostavno ne možete osjetiti povjetarac dok stojite ispod ventilatora - onda se ventilator okreće u smjeru kazaljke na satu.

Smjer stropnog ventilatora je važan u ljetnim mjesecima jer vam može uštedjeti novac na računu za energiju. Stropni ventilatori uzrokuju ono što Hunter inženjeri i tehničari nazivaju "efektom hladnog vjetra". U osnovi, kada zrak udari u vašu kožu, ubrzava se isparavanje znoja na vašoj koži i čini se da se osjećate hladnije. Kao kad imate otvoren prozor u automobilu koji se kreće. Dok ste u sobi s ventilatorom na stropu, okrenite ventilator i termostat dolje da bi vam i vašem računu za struju pružili malo olakšanje.

Smjer stropnog ventilatora zimi

U zimi se stropni ventilatori vrte u smjeru kazaljke na satu za stvaranje updraft strujanja zraka. To će pomoći pomaknuti topli zrak zarobljen u blizini stropa prema dolje. Prebacivanje smjera stropnog ventilatora zimi u smjeru kazaljke na satu može vam uštedjeti oko 15 posto troškova grijanja.

Provjerite je li vaš stropni ventilator u zimskom režimu stojeći ispod stropnog ventilatora i gledajte kako se elise okreću. Elise se trebaju okretati s desna na lijevo (u smjeru kazaljke na satu). Ako nisu - ili se osjećate hladnim povjetarcem dok ste pod ventilatorom - ventilator se okreće u smjeru suprotnom od kazaljke na satu.

Kako promijeniti smjer stropnog ventilatora

Da biste promijenili smjer na vašem Hunter stropnom ventilatoru, postoji nekoliko mogućnosti ovisno o tome imate li stariji model ili noviji dizajn. Bez obzira na vrstu ventilatora, želite isključiti ventilator i pustiti ga da se potpuno zaustavi prije promjene smjera stropnog ventilatora. Provjerite kućište vašeg stropnog ventilatora i svjetlo za prekidač za kretanje unatrag. Za stropne ventilatore koji imaju ''kavez'', možete mu pristupiti samo kada se ''kavez'' ukloni. Gurnite prekidač za kretanje unatrag u suprotnom smjeru, zatim ponovno pokrenite ventilator. Najvjerojatnije ćete imati prekidač za kretanje unatrag.

Mnogi od naših daljinskih upravljača za strop dolaze s opcijom povratnog pritiska na tipku. Ako ne vidite obrnuti prekidač na tijelu ventilatora, moći ćete preokrenuti smjer ventilatora za strop pomoću ručnog daljinskog upravljača ili prekidača na zidu. Jednostavno pritisnite i držite gumb ventilatora na daljinskom upravljaču ili zidnom prekidaču; znat ćete da je bilo uspješno kada treperi svjetlo na kontrolnoj ploči. Ako imate Hunter SIMPLEconnect ™ WiFi stropni ventilator, možete promijeniti smjer stropnog ventilatora pomoću gumba za povratno kretanje na daljinskom upravljaču, prebacujući opciju usmjeravanja stropnog ventilatora u aplikaciji SIMPLEconnect ili davanjem naredbe za obrnuti smjer stropnog ventilatora. putem pametnog kućnog uređaja.

Korištenjem zimskog rada zimi, i ljetnog ljeti postići ćete značajne financijske uštede, osim njih, ovi uređaji su iznimno energetski učinkoviti te također imaju pozitivnije učinke na vaše zdravlje od klimatizacijskih uređaja koji su broj jedan kada se radi o hlađenju i grijanju doma. Zdravstveno stajalište svakako je na strani ventilatora budući da oni ''kovitlaju'' i osvježavaju zrak u prostoriji te neće potaknuti glavobolje, probleme sa sinusima kao i razne upale uha koje su vrlo česta nus pojava boravka u klimatiziranom prostoru. Osim energetskog, financijskog i zdravstvenog aspekta, ventilatori su i sa stajališta uređenja domova, dizajna i trenda puno bolji odabir. Veliki izbor materijala, boja i oblika pomoći će vam odabrati ventilator i rasvjetno tijelo koje će savršeno odgovarati vašem domu te stvoriti poseban topao ugođaj te ćete se osjećati kao da ste na odmoru u kolibi na planini ili negdje uz obalu.

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!