Traži

Unesite pojam za pretraživanje

Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Philips Hue ili Philips WiZ?

Philips Hue ili Philips WiZ?

17. 04. 2023.

Svjetlo kojem s kauča možemo zapovjediti da se ugasi ili svjetlo koje će nas s kauča transportirati u neku drugu dimenziju?

Philips nam je olakšao rasvjetu doma, ali otežao izbor pametnog sustava rasvjete - Philips WiZ ili Philips Hue?

Danas postoji bezbroj načina kako možete učiniti svoj dom pametnim i modernim. Jedan od najpopularnijih trendova u tehnologiji osvjetljenja zasigurno su Philips Hue i Philips WiZ, dva vrhunska brenda koji omogućuju daljinsko upravljanje vašim osvjetljenjem putem mobilnih uređaja ili glasovnih pomoćnika poput Alexe ili Google Asistenta.

No, koje su razlike između njih? Koji je bolji za vas? U ovom blogu ćemo vam pružiti sve što trebate znati o Philips Hue i WiZ-u kako biste mogli donijeti najbolju odluku za svoj dom!

Što je Philips Hue?

Philips Hue je sustav pametne rasvjete koji vam omogućuje da upravljate rasvjetom u svom domu putem mobilnih uređaja ili pomoćnika poput Alexe i Google Asistenta. Ova inovativna tehnologija nudi širok spektar boja, temperature i intenziteta osvjetljenja, a sve to možete kontrolirati jednim dodirom na vašem smartphone-u.

Sustav Philips Hue sastoji se od nekoliko dijelova: LED žarulja koju trebate umetnuti u postojeće svjetiljke, mosta za povezivanje sa mrežom Wi-Fi routera te aplikacije preko koje upravljate svojom rasvjetom. Aplikacija sadrži različite postavke rasvjete kao što su programabilni scenariji, dinamički efekti i još mnogo toga.

Philips Hue koristi ZigBee protokol kako bi se povezao s Wi-Fi routerima i omogućio vam daljinsko upravljanje putem interneta. To znači da možete pristupiti svojoj pametnoj rasvjeti bilo gdje u svijetu dok god imate pristup internetu.

Sada kada smo objasnili što je Philips Hue, vrijeme je da istražimo mogu li mu konkurirati drugi brendovi poput Philips WiZ-a.

Philips Hue vs. Philips WiZ

Philips Hue i Philips WiZ su dva popularna proizvoda u kategoriji pametne rasvjete. Oba imaju sposobnost prilagodbe boje, jačine svjetla i mogućnost daljinskog upravljanja putem aplikacije na mobitelu ili glasovnim naredbama.

Philips Hue je stariji od Philips WiZ-a i ima veći izbor dodatne opreme kao što su senzori pokreta, prekidači za zidove i LED trake. Sa širokim spektrom kompatibilnosti, može se lako integrirati sa drugim platformama poput Amazon Alexa ili Google Assistant.

S druge strane, Philips WiZ je jednostavniji za korištenje zbog njegove intuitivne aplikacije koja omogućuje lakše podešavanje rasvjete po prostorijama. Također dolazi s nekoliko unaprijed postavljenih scena koje korisnici mogu brzo aktivirati.

Razlike između ove dvije pametne rasvjete uglavnom se ogledaju u načinima kontrole te dostupnoj dodatnoj opremi. Dok Philips Hue nude više mogućnosti za nadogradnju sustava uz dodatnu opremu, Phillips WiZ će zadovoljiti one koji žele nešto jednostavnije ali funkcionalno rješenje za svoj dom.

Bez obzira na to koji proizvod odaberete, sigurno ćete dobiti vrhunsku kvalitetu rasvjete koja će vaš dom pretvoriti u moderan i funkcionalni prostor.

Philips Hue- neke osnovne informacije

Philips Hue je jedan od najpopularnijih brendova pametne rasvjete na tržištu danas. To je sustav koji vam omogućuje da kontrolirate osvjetljenje u vašem domu uz pomoć aplikacije koju možete instalirati na svoj mobilni uređaj.

Ova rasvjeta koristi LED tehnologiju, što znači da su žarulje vrlo energetski učinkovite i dugotrajne. Philips Hue nudi širok spektar boja i intenziteta svjetlosti koje možete prilagoditi prema vašim željama.

Philips Hue također ima mogućnost programiranja svjetla kako bi se automatski palila ili gasila kada vi to želite. Također imate mogućnost upravljanja svojom rasvjetom glasovnim naredbama putem virtualnih asistenata poput Amazon Alexe ili Google Assistanta.

Sustav Philips Hue radi s Wi-Fi mrežom, a za njegovo korištenje potrebna je dodatna oprema poput mosta (hub-a) koji poslužuje kao središte komunikacije između aplikacije i uređaja za osvjetljenje.

Ukratko, Philips Hue je praktično rješenje koje vam omogućava da kontrolirate svjetlosnu atmosferu u vašem domu pomoću pametnog telefona ili glasovnom naredbom. Odaberite između širokog spektra boja i intenziteta svjetlosti kako bi vaš dom učinili još ugodnijim.

Philips WiZ- neke osnovne informacije

Philips WiZ je pametni sustav rasvjete koji se često uspoređuje s popularnijim Philips Hue. No, oboje rade na različite načine i ciljaju različitu publiku. Za razliku od Hue-a, WiZ nema vlastiti brend žarulja, već koristi postojeće žarulje iz bilo kojeg proizvođača.

Sustav se upravlja putem aplikacije za mobilne uređaje i može se postaviti vrlo jednostavno bez potrebe za centralnom pločom ili dodatnim hardverom. Sve što trebate učiniti je priključiti svjetiljku na struju i povezati ju s mrežom Wi-Fi.

Aplikacija omogućava pristup više od 16 milijuna boja te ima mogućnost promjene temperature boje kako bi se stvorila savršena atmosfera u sobi. Također podržava glasovnu kontrolu preko Amazon Alexe ili Google Asistenta te integrira sa sustavima poput Apple HomeKit i IFTTT.

Jedna od najboljih značajki ovog sustava su njegove mogućnosti programiranja rasporeda osvjetljenja kako bi vaš dom uvijek bio osvijetljen taman onako kako to želite kada dođete kući ili krenete spavati.

Philips WiZ također nudi nekoliko sigurnosnih značajki poput funkcije "Simulacija prisutnosti" koja automatski mijenja osvjetljenje kako bi izgledala kao da ste u stanu, čak i ako niste. Svi ovi elementi čine Philips WiZ pristupačnim i izvrsnim rješenjem za pametnu rasvjetu.

Razlike između Philips Hue i WiZ

Philips Hue i WiZ su dva popularna proizvoda na tržištu pametne rasvjete. Iako oba omogućuju korisnicima da kontroliraju svoje osvjetljenje preko aplikacije, postoje neke razlike između ove dvije opcije.

Jedna od glavnih razlika je cijena. Philips Hue se smatra luksuznim brendom koji dolazi s većim troškom, dok WiZ nudi povoljniju alternativu.

Druga razlika je u mogućnostima povezivanja. Dok se Philips Hue može integrirati s drugim pametnim uređajima poput Google Home ili Amazon Alexa, te tako stvoriti potpuno automatiziran dom, WiZ ima ograničeniju mogućnost povezivanja.

Još jedna važna razlika je u kvaliteti svjetla koje emitira svaka marka. Prema recenzijama korisnika, Philips Hue ima bolju reprodukciju boja i može prilagoditi osvjetljenje za specifično okruženje (npr. romantičnu večeru ili rad u kuhinji), dok se kod WiZ-a boje čine manje živopisne.

Ukratko rečeno, ako tražite visokokvalitetni proizvod sa širokim spektrom funkcija i spremni ste platiti više novca - odaberite Philips Hue! Ako pak želite dobivati ​​dobar proizvod po prihvatljivoj cijeni – WiZ je vaš izbor.

Alternativa za Philips Hue

Philips Hue je definitivno jedan od najpopularnijih proizvoda kada se radi o pametnom osvjetljenju. Međutim, ako tražite nešto drugo ili želite nešto što nudi slične značajke kao i Philips Hue po nižoj cijeni, postoje brojne alternative koje biste trebali razmotriti.

Jedna od alternativa je Sylvania Smart+ LED rasvjeta. Ova rasvjeta dolazi u obliku klasičnih žarulja, reflektora i traka te pokreće aplikacija koja omogućuje kontrolu nad bojom svjetla i podešavanjem intenziteta. Iako nema toliko opcija kao Philips Hue, Sylvania Smart+ može biti solidan izbor za one koji traže nešto sa sličnim značajkama ali po nižoj cijeni.

Druga alternativa je TP-Link Kasa Smart Wi-Fi LED rasvjeta koja također pruža mogućnost kontrole putem aplikacije i povezivanje sa glasovnim asistentima poput Amazon Alexe ili Google Home-a. Također nudi veliku paletu boja kao i Philips Hue.

Konačno, za one koji traže još veću vrijednost za novac postoji Xiaomi Yeelight pametna rasvjeta. Iako nije toliko poznata na zapadnom tržištu, ova rasvjeta ima mnoge funkcije koje su slične onima kod Phillips Hua uz znatno nižu cijenu. To je dobar izbor za one koji traže pristupačniju opciju za pametno osvjetljenje.

Prednosti i nedostatci obaju

Philips Hue i Philips WiZ su izvrsni proizvodi koji nude niz prednosti, ali imaju i neke nedostatke. Kada je riječ o Philips Hue sustavu, on ima različite mogućnosti osvjetljenja koje se lako kontroliraju putem aplikacije za pametne telefone ili glasovnih naredbi. Također možete koristiti senzore pokreta i daljinske upravljače kako biste uštedjeli energiju. Međutim, jedan od nedostataka je da se svjetla često isključuju nakon nestanka struje pa ih morate ponovo povezati sa sustavom.

Philips WiZ opet ima svoje prednosti kao što su jednostavnija instalacija koja ne zahtijeva dodatnu opremu. Sustav omogućava korištenje aplikacije s više funkcija poput postavljanja rasporeda osvjetljenja ili aktiviranje noćnog načina prikaza boje svjetla koji neće utjecati na vaš san. No, uprkos ovim pozitivnim aspektima, Philips WiZ nema sve opcije kao Hue te tako ostaje pomalo ograničen po pitanju prilagodbe rasvjete prema individualnom ukusu.

Kada govorimo o cijeni oba sustava imajte na umu da će vam Philips Hue sigurno biti skuplji jer posjeduje veći broj opcija koje mogu zadovoljiti potrebe korisnika koji traže više prilagodbe. Philips WiZ s druge strane je prihvatljiviji po pitanju cijene, ali je u usporedbi s Hueom manje fleksibilan.

Zaključak

U konačnici, Philips Hue i Philips WiZ su oba izvrsni izbori za one koji traže pametnu rasvjetu za svoj dom. Oba sustava nude mnoge prednosti u smislu prilagodljivosti, praktičnosti i estetike.

Međutim, ako tražite više mogućnosti prilagodbe i naprednih funkcija, Philips Hue bi mogao biti bolji izbor za vas. S druge strane, ako vam je važna jednostavnost upotrebe i cijena, WiZ bi mogao biti bolja opcija.

Bez obzira na to koji sustav odaberete, ne možete pogriješiti s ovim vrhunskim proizvodima tvrtke Philips. Uzmite si vremena da razmislite o svojim potrebama prije kupovine kako biste odabrali onaj idealan za vas!


Saznajte sve o izboru i instalaciji pametne rasvjete na Art-rasvjeta webu, a onda provjerite našu ponudu Philips rasvjetnih tijela, žarulja i dodataka za pametnu rasvjetu.

Dobrodošli u budućnost rasvjete!