Rasvjetna rješenja za spuštene stropove

 
 
 
 
 
 
 

Rasvjetna rješenja za spuštene stropove

Nadsvođeni stropovi mogu stvoriti izniman efekt u bilo kojoj prostoriji, čineći prostor većim i otvorenijim. Ipak, sve ovo ovisi o ispravnoj rasvjeti. Loše osvijetljeni stropovi lako stvaraju ružnu sjenu iznad vas, stvarajući nedobrodošlu atmosferu.

Gledajući u taj uzdignuti strop, možda će vam se činiti da imate ograničene rasvjetne opcije, ali zapravo postoji puno više opcija nego što mislite.

Korištenjem  svjetiljki na ispravan način, možete u potpunosti iskoristiti prednost ove prekrasne arhitekturne forme i uživati u ambijentu sobe.

Iako je većina stropnih svjetiljki namijenjena za ravne stropove, većina ih se lako može koristiti za kose ili visoke stropove dokle god su sparene sa ispravnim adaptorima. Kod ugradbene rasvjete u obliku malih utora u stropu, proizvodi se posebna linija namijenjena baš za kosi krov koje omogućuje svjetlosti da sjaji prema dolje a ne pod kutom. Za najefektniji učinak najbolje je kupiti ugradbene baze nazvane "eyeball" jer se njihova unutrašnjost okreće u puno smjerova baš kao očna jabučica pa se na taj način omogućuje prilagođavanje svim formama.

Visilice i kosi krov

Ako u prostoriji imate kosi krov, najbolje mjesto za vješanje visilica je sa središnje grede. No, što ako želite objesiti visilice na kosinu ili na kompletni kosi krov? Informirajte se jer postoje proizvođači koji su specijalizirani za sve izvedbe krova i prostorija. Sigurno ćete naći i visilice po mjeri za vaš krov.

Rasvjeta na šinama

Ovo je jedan od češćih načina rasvjete kosih i nadsvođenih stropova. Instaliranje mnogih izvora svjetlosti na jednoj šini omogućuje povećanu iluminaciju i bolju kontrolu usmjeravanja svjetlosti jer je svaka žarulja pričvršćena na prilagodljivu glavu koja se pomiče u svim smjerovima.

Zidna rasvjeta

Zidna rasvjeta funkcionira kao most između stropa i namještaja; pozicionira se na bilo kojem mjestu od razine očiju na više na dvije trećine zida. Zidne svjetiljke koje usmjeravaju svjetlost i prema gore i prema dolje su više nego poželjne jer naglašavaju visinu i ljepotu svoda.

Najosnovnija stvar koju morate uzimati u obzir jest ta da samo jedna vrsta rasvjete nije dovoljna za postizanje kvalitete.

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!