Philips Hue i zdravstvene prednosti pametne rasvjete

 
 
 
 
 
 
 

Philips Hue i zdravstvene prednosti pametne rasvjete

Znate li da, osim što je veoma praktična i smanjuje ozljede u kući, pametna rasvjeta ima i neke zdravstvene prednosti? Ako ste se dvoumili u vezi toga da li uzeti Plilips Hue rasvjetu ili ne, pročitajte samo neke od zdravstvenih prednosti koje možete dobiti od ovog tipa rasvjete.

Smart prekidači svjetla za zdrav ritam tijela

Možda ste primijetili da tijekom godine, pogotovo u razdoblja kada se sat mijenja, se osjećate umorno i letargično tijekom dana. Mnogim ljudima se dogodi da im se cirkadijani ritam izbaci iz takta zbog kraćih dana i dužih noći. Ali to možete riješiti pomoću Philips Hue! Pametni prekidači svjetala koji reagiraju na naredbu pokrenutu s pametnog telefona mogu se programirati kako bi pratili zakazano vrijeme koje ste vi osmislili. Umjesto da vam sunce kaže kada trebate spavati i kada ćete se probuditi, svjetla mogu automatski prigušiti u isto vrijeme svake noći kako bi se vašem tijelu signaliziralo da je vrijeme za spavanje. Ujutro se može učiniti suprotno.

Osvjetljenje u boji za bolje raspoloženje

Istraživanja pokazuju da u održavanju zdravog cirkadijalnog ritma ulogu ne igra samo intenzitet umjetne rasvjete, već i njezine boje. Boje svjetla mogu igrati veliku ulogu u pravilnom funkcioniranju tijela i održavanju zdravih razina energije. Na primjer, možete imati svijetlo plavo svjetlo tijekom dana i prigušeno crveno svjetlo u večernjim satima. Pametne žarulje koje mijenjaju boju instaliraju se jednako kao i obične žarulje. Philips Hue žarulje mogu emitirati cijeli spektar različitih boja, koju kontrolirate vi kroz aplikaciju na pametnom telefonu.

Osim što pomaže da se vaš ritam vrati u optimalno stanje, osvjetljenje u boji potvrđeno pozitivno utječe na poboljšanje raspoloženja. Zagušeno, meko i blijedo svjetlo može umanjiti osjećaj stresa i tjeskobe, a vesele, svijetle i jarke boje mogu poboljšati produktivnost.

Očuvanje zdravlja očiju i smanjenje glavobolja

Mnogi od nas u svome domu imaju žarulje koje uzrokuju stalno naprezanje očiju. Pogotovo ako ste često na računalu ili volite čitati, potrebna vam je adekvatna rasvjeta. A obične žarulje su možda odlične u jedno doba dana, ali grozne u drugo. Ali zato Philips Hue pruža mogućnost prilagodbe jačine i boje svijetla, tako da uvijek možete imati savršeno svjetlo za sve aktivnosti, te tako zaštititi svoje oči i izbjeći glavobolje!

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!