Mogu li se koristite postojeći prekidači sa Philips HUE rasvjetom ?

 
 
 
 
 
 
 

Mogu li se koristite postojeći prekidači sa Philips HUE rasvjetom ?

MOŽETE LI  KORISTITI VAŠE POSTOJEĆE PREKIDAČE S HUE RASVJETOM?

Uobičajeno pitanje koje se pojavljuje kada je riječ o Philipsu Hueu jest možete li koristiti klasični glavni prekidač za svjetlo u kući, što se događa kada to učinite i što možete učiniti u vezi toga.

KAKO ISKLJUČITI SMART LED ŽARULJU?

Da biste uključili i isključili svjetla, možete upotrijebiti telefon i odgovarajuću aplikaciju,  a ako žarulje funkcioniraju s Apple HomeKit ili Alexa, tada možete upotrijebiti i glasovne naredbe za promjenu stanja.

Što se tiče glavnih "nepametnih" žarulja jedna stvar koja im je zajednička je da sve one trebaju konstantnu snagu, tako da  uvijek moraju biti uključene na mrežnim utičnicama bilo na samu utičnicu ili na glavni prekidač zidne svjetiljke.

KORIŠTENJE HUE ŽARULJA SA VAŠIM PREKIDAČIMA

U vašem domu  imate svjetlosne sklopke koje rade na uključivanju i isključivanju glavnog svjetla u sobi, no kada koristite Hue, svjetlosni prekidač postaje suvišan i nije potreban, no treba ga ostaviti uključenim tako da napajanje uvijek ide u Hue žarulju.

Sklopke

Prekidači svjetla u sobi bi uvijek trebali ostati uključeni ako u sobi imate žarulju, tada možete uključiti i isključiti žarulju i pomoću telefona ili Alexe, na primjer.

Ako biste isključili prekidač, tada bi Hue žarulja u toj prostoriji izgubila snagu i ne bi  reagirala na radnje koje ju uključuju. Ponovno uključivanje svjetlosne sklopke aktivirat će žarulju do zadanog stanja tople bijele svjetlosti. Ovo stanje je zadano u postavkama, a također će se pojaviti i ako nestane struje i kada se struja ponovno vrati.

Dimmeri

Ako vaša soba ima prekidač za prigušivanje svjetla, savjetujemo da ga ne koristite sa Hue žaruljama jer će dimmer morati biti ostavljen na maksimumu, a to može uzrokovati treperenje žarulja, zujanje i skraćivanje vijeka trajanja žarulja ,

Ako imate dimmer u svojoj sobi, savjetujemo vam da ga zamijenite standardnim prekidačem.

Zatim možete upotrijebiti Hue dimmer koji će moći raditi kao prekidač prigušenja u toj sobi ako to želite.

HUE DIMMER PREKO STANDARDNOG PREKIDAČA

Ukoliko imate goste u kući i oni mogu doći do prekidača svjetala u sobi kako bi ih uključili, pokrijte ili nekako zaštitite ovu sklopku kako bi se to spriječilo.

 

Jedno rješenje je da postavite i instalirate Hue dimmer odmah uz zidni prekidač tako da postoji veća vjerojatnost da će se on koristiti i također djeluje kao podsjetnik.

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!