Kako instalirati stropni ventilator

 
 
 
 
 
 
 

Kako instalirati stropni ventilator

Ako ste započeli čitati ovaj članak vjerojatno ste upoznati sa stropnim ventilatorima i kupili ste najmanje jedan. Želite da vaš dom bude moderan, ali ujedno i praktičan, želite se hladiti ljeti, a grijati zimi bez ogromnih računa. Želite mogućnosti koje vam nude razni dizajni i razne vrste žarulja za vaš stropni ventilator. Ako ga želite i sami instalirati, onda ste na pravom mjestu.

Kako bi instalacija prošla uspješno potrebno vam je:

nekoliko plastičnih tiplova
kliješta
kombinirani ključ
bušilica
odvijač
ljestve

Počnimo s instalacijom.

Najprije isključite dotok električne struje – sigurnost je na prvom mjestu.

Prvo što morate napraviti jest odvajanje fleurona (duguljasti proizvod) od okvira u kojem se nalazi, a koji je često polukružan i podsjeća na praznu posudu.

Nakon toga, uzmite fleuron, koji je povezan s još nekim dijelovima i počnite ga rastavljati dok ne budete imali duguljasti šuplji valjak.

Kroz taj valjak provucite žice koje izlaze iz motora vašeg ventilatora. Nemojte zaboraviti zašarafiti se dijelove kako ih sastavljate.

Sada su vam ostala dva dijela koja podsjećaju na posudu. Oni služe kao okviri za montiranje i zaštitu ventilatora – oni su vaša veza sa stropom. Oprezno provucite već spomenute žice kroz njih i dobro ih učvrstite. Trebaju gledati šupljom stranom prema dolje. Sada još jednom provjerite svaki vijak kako biste bili sigurni da je sve na svome mjestu.

Nakon toga učvrstite lopatice na za to predvođeno mjesto na motoru ventilatora.

Pripremite strop za montiranje ventilatora. Spojite nastavak za povezivanje vašeg ventilatora i žica koje prodiru iz stropa. Kada ste ga učvrstili i spojili sve žice uzmite vaš ventilator i montirajte ga. Nastavak za povezivanje već ima polugu u koju stavite dio ventilatora i preko nje povučete okvire kako bi zaklonili izložene žice. Sve je potrebno jako dobro učvrstiti.

Kada ste i to napravili uključite dotok električne energije i provjerite radi li vaš ventilator.

U slučaju problema ili kvarova vezanih za električne instalacije posavjetujte se s električarom.

Uživajte u vašem novom stropnom ventilatoru!

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!