Ventilator kao obrana od insekata

 
 
 
 
 
 
 

Ventilator kao obrana od insekata

Topli dani sa sobom donose razne bube, insekte, kukce, a najgori od svih za toplih ljetnih noći su komarci i tu ćemo se svi složiti. Jeste li znali da vam ventilator može pomoći u obrani od letećih napasti kao jedan od najprirodnijih obrambenih mehanizama?

Zbog načina na koji struji zrak prilikom miješanja koja ventilator stvara komarcima se znatno otežava letenje u prostoriji u koju su uletjeli te će imati malih poteškoća dok dođu do svoje žrtve. Zrak koji kruži dok se spušta prema tlu u obliku svojevrsnog stošca, oblika tornada uvući će ih u svoju ciklonu te će im trebati neko vrijeme da se izvuku iz struje u koju ih je ventilator uvukao i nastave slobodno letjeti dalje po prostoriji.

No još učinkovitija pozitivna strana ventilatora protiv ovih letećih napasti je s kemijske strane. Ventilatori ''spuštaju'' natrag u prostor CO2 koji mi disanjem ispuštamo iz organizma te se time remeti radar komarcu i nije siguran gdje se točno nalazimo. Budući da im je to svojevrsan sustav za pronalaženje ljudi znatno im ometamo plan uključenim ventilatorom jer nas ne mogu pronaći tamo gdje su nas ''nanjušili'' a njihovim lutanjem dobivate na vremenu kako biste ih uočili i na vrijeme se zaštitili preferiranim sredstvom protiv komaraca.

Ventilatore možemo pronaći u nekoliko oblika, odnosno podjela prema prostorno položajnoj namjeni. Oni mogu biti ventilatori za interijere, ventilatori za eksterijere i ventilatori koji se nalaze u poluotvorenim prostorima, raznim sjenicama, verandama, trijemovima. Svojim specifikacijama su prilagođeni prostoru, na vama je samo da odaberete pravi tip, postavite ga i ne morate se više brinuti.

Uz ventilator u prostoriji u kojoj boravite tokom večernjih sati smanjite količinu izvora svjetlosti budući da je i to jedan od razloga zbog kojih komarci dolaze u kuću u većim količinama te se potrudite zaštititi prozore i vrata mrežama protiv kukaca.

Ovoga ljeta otjerajte komarce na prirodan i zdrav način i uživajte u ugodnoj temperaturi.

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!