Održavanje ventilatora

 
 
 
 
 
 
 

Održavanje ventilatora

Održavanje ventilatora

Čistoća i sigurnost ventilatora vrlo su bitne, zbog visine na kojoj se nalazi i funkcije koju obnaša vrlo je važno da na njemu nema prašine, mucica, grinja i ostalih nečistoća, raspršujući zrak po sobi ukoliko po sebi ima nečistoće raspršiti će i njih po cijeloj prostoriji u kojoj se nalazi a to nipošto ne želite, zar ne?

Odlučili ste se i kupili ventilator. Obradili ste sve za i protiv natuknice, našli onu koja vam savršeno odgovara u prostor i što sad?

Ili pak ventilator već neko vrijeme imate u svom domu no niste sigurni kada je pravo vrijeme za provjeru istoga kako ne bi došlo do poteškoća u radu?

Ukoliko je vaš ventilator tek kupljen obrišite djelove od moguće nečistoće i podesite ga i ugradite prema uputama. Pregledajte ga svaki put kada brišete prašinu.

Svakih mjesec dana ventilator treba detaljno pregledati, zaustavite ga i pobrinite se da ste na nečem sigurnom i stabilnom te da nitko neće dirati prekidač dok vi to radite.

Očistite prašinu i mrlje koje su se pojavile na propelerima ventilatora mekom krpicom predviđenom za brisanje prašine.

Održavanje ventilatora

Provjerite sve spojeve koji se nalaze na ventilatoru - budući da je element koji je stalno u pokretu neki spojevi mogu se s vremenom opustiti i olabaviti. (Ne brinite ne mogu se opustiti drastično da bi pao na pod)

Provjerite dijelove ventilatora, provjerite sve vijke jesu li dovoljno zategnuti. Budući da ventilator zbog svog kretanja vibrira i oni se mogu pomaknuti malo iz svog ležišta.

Provjerite element kojim je vaš ventilator fiksiran za strop i zategnite ga ukoliko je potrebno.

Propeleri vašeg ventilatora i njihova ležišta također su nešto što je potrebno pregledati posebno ako ste ih dirali i čistili od nečistoće moguće je da su se pomaknuli.

Kada ste sve vijke, matice, spojeve i ostale dijelove ventilatora provjerili, očistili i obrisali možete ga ponovno upaliti i uživati u laganom povjetarcu koji će vas odvesti na neku divnu plažu!

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!