5 stropnih svjetiljki za svaki dom

 
 
 
 
 
 
 

5 stropnih svjetiljki za svaki dom

Stropna rasvjeta je ključni element svakog doma i dizajna njegovih prostorija. Mnogi dizajneri ga nazivaju " dizajnerskim nakitom" . Biranje stropne svjetiljke često postaje mukotrpan posao i zbog velikog izbora tih rasvjetnih tijela i zbog neinformiranosti o njihovim dobrim i lošim stranama. Bacimo pogled na pet najpopularnijih stropnih rasvjetnih tijela i gdje ih se najčešće koristi.

Stropni ventilatori sa rasvjetom

Dnevne sobe, spavaće sobe i uredi su najčešća mjesta gdje se koriste. Pružanje osvjetljenosti u kombinaciji sa mogućnošću da rashlade sobu bez prčkanja po termostatu je najčešće razlog za biranje ovog rasvjetnog tijela. Ono ne mami ljepotom već praktičnošću.

Stropni ventilatori su popularni u sobama u kojima se provodi puno vremena i zbog toga želite nekako regulirati protok zraka, a to su dnevne sobe, spavaće sobe i uredi.

 Postoje i ventilatori koji su namijenjeni za vanjsku upotrebu, za trijemove ili puteljke tik uz kuću.

Ugradbena stropna rasvjeta

Dnevne sobe, kuhinje, spavaće sobe...to su mjesta na kojima je ugradbena rasvjeta najzastupljenija.

Raspoređena kroz prostor sobe, ovi svjetlosni "otvori" u stropu su idealan način za stvaranje jake, jednolike rasvjete do svakog kutka prostorije.

Zbog toga su idealan izbor za gore navedene prostorije jer jednoliko osvjetljavaju prostor. No, za postavljanje ovakve rasvjete morate se javiti električaru.

Plafonjere

Hodnici, kupaonice, ormari , predvorja - zbog svoje kompaktnosti ove su svjetiljke idealan izbor za rasvjetu malih prostorija sa niskim stropovima. Zbog toga što ne zauzimaju puno prostora slična su ugradbenoj rasvjeti samo su malo veća i ne slažu se u grupama. Dolaze u širokom spektru oblika i materijala, od kristala do lijevanog željeza.

Lusteri

Blagovaonicei predsoblja su prostorije koje prednjače u korištenju lustera. Mogu se upotrijebiti i u nekim drugim prostorijama kao što su spavaće sobe i dnevne sobe.

Lusteri postoje u mnogo stilova i od mnogo materijala pa se lako uklapaju u svaku rasvjetnu shemu iako ih je većina u obliku svijećnjaka sa dekorativnim žaruljama.

Visilice

Kuhinje i blagovaonice su prostorije u kojima je idealno koristiti visilice.  Noviji moderniji modeli namjerno izlažu i kablove od visilica kao važan umjetnički dio. Često se postavljaju iznad kuhinjskih otoka i stola u blagovaonici, ali su počele pohod i po kupaonicama i spavaćim sobama.

Dobro razmislite koje rasvjetno tijelo odgovara vašem prostoru: Imate li dovoljno visok strop za visilicu ili trebate plafonjeru kako bi uštedjeli prostor? Pristaje li vašem prostoru jedno centralno rasvjetno tijelo ili će više odgovarati  ugradbena rasvjeta? Dobro se informirajte i uložite u kvalitetnu rasvjetu za kvalitetniju životnu atmosferu.

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!