Ventilatori sa DC motorom Faro ventilatori

 
 
 
 
 
 
 

Ventilatori sa DC motorom Faro ventilatori

Jeste li znali da prilikom kupnje ventilatora osim na izgled, boju, dizajn morate obratiti pažnju i na motor koji se u njemu nalazi? Donosimo vam tekst sa malo tehnikalija, puno zanimljivih činjenica i još nekoliko razloga zašto je, i koji ventilator pravi izbor za vas!

AC motori su motori sa izmjeničnom strujom dok su DC motori, motori koji imaju jednosmjernu struju. Glavni razlog iz kojeg vam ovo govorimo je taj što postoji velika razlika između njih koja vas se tiče a to je potrošnja električne energije koja se razlikuje od motora sa izmjeničnom do motora sa jednosmjernom strujom.

Motori sa jednosmjernom strujom troše puno manje električne energije, tiši su u radu te imaju bolju kontrolu nad brzinom rada. Ovaj tip motora za svih rad uvijek koristi istu jačinu napona dok to kod motora sa jednosmjernom strujom varira, njihovi konektori ne primaju uvijek jednaku visinu napona te ona varira u određenom rasponu.

Ventilatori sa jednosmjernim strujnim motorom su relativno mladi i pojavili su se prvi put u Americi, od strane tvrtke Emerson Electrics. Na početku su kao i svaki izum bili dosta skupi dok se nisu razvili do motora kakve proizvode i prodaju danas koji su efikasni, učinkoviti i po vrlo prihvatljivoj cijeni.

Ukoliko ih usporedimo sa konvencionalnim ventilatorima, potrošnja ventilatora sa jednosmjernim motorom je 70% niža, jako brzo se pokreću i puno brže reagiraju na naredbe za ubrzanje, usporavanje i na poslijetku na gašenje i paljenje. Ventilatori najčešće imaju šest brzina i oni koji imaju ovaj tip motora vrlo su precizni ukoliko gledamo na postizanje i održavanje brzine.

Motori ovakvih ventilatora su puno lakši budući da su motori manji te je njihova instalacija puno lakša, životni vijek im je puno duži zbog smanjenog zagrijavanja motora kog ovoga tipa. Modernizacijom su ventilatori dobili i daljinsko upravljanje te ih više nije potrebno podešavati na samom uređaju već iz ugodnog položaja na sofi možete uz pomoć daljinskog upravljača odrediti brzinu vašeg ventilatora.

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!