Utjecaj svjetlosti na odjeću i nakit - pravilan odabir rasvjete!

 
 
 
 
 
 
 

Utjecaj svjetlosti na odjeću i nakit - pravilan odabir rasvjete!

Utjecaj svjetlosti na odjeću i nakit - pravilan odabir rasvjete!

Znamo koliko nam je važna odgovarajuća svjetlost pri radu, vožnji, čitanju, zapravo svim našim aktivnostima koje obavljamo.

No znamo li kako svjetlost utječe na svakodnevne predmete koje nosimo, ako malo bolje razmislimo naši odjevni predmeti i modni dodaci svakodnevno su izloženi raznim vremenskim uvjetima, temperaturama i jačinama svjetlosti.

Kao što znamo da je prejako sunce štetno za nas i kako se pokušavamo obraniti od štetnog zračenja takvu pažnju potrebno je posvetiti i osobnim predmetima.

Budući da ne možemo utjecati na vanjske čimbenike možemo svojim odjevim predmetima i nakitu pružiti što bolju skrb i zaštitu od oštećenja i propadanja kod kuće.

Umjetne tkanine otporne su na visoke razine svjetlosti, no tkanine od prirodnih vlakana nešto su slabije otpornosti, što čistija vlakna manje su otporna.

Nakit koji stoji  izložen jakoj svjetlosti također može početi gubiti na svojoj kvaliteti, posebice ako u sebi sadrži dodatke u vidu dragog, poludragog kamenja i bisera.

Arhitekti i dizajneri interijera sve veću pažnju pridaju prostoru za spremanje odjeće, walk-in ormarima i otvorenim prostorima za odlaganje te se u njima nailazi na potrebu za rasvjetom.

Tekstilni stručnjaci najbolje svjetlo za uočavanje pravog tonaliteta boja nazivaju D65, odnosno danje svjetlo. Ovakav tip svijetla je najprirodniji i logički gledano najpovoljniji za odjevne predmete i nakit. 

Rasvjetno tijelo trebalo bi se nalaziti u centru vašeg prostora kako bi optimalno osvjetljavalo interijer u kojem se predmeti nalaze, govorimo li o otvorenom garderobnom tipu.

Centralizacija tijela osvijetliti će ravnomjerno prostoriju i pružiti vam dovoljno svjetlosti kako biste vidjeli ''prave'' tonove i nijanse vaših predmeta. Ovisno o položaju ogledala u garderobnom prostoru, postoji mogućnost da ćete morati postaviti još jedan izvor svjetla u njegovoj neposrednoj blizini kako vas igra svjetla i sjene ne bi smetala.

Ormarići za nakit također zahtjevaju pravo doziranje količine svjetlosti, kako biste vidjeli sve što imate lijepo i pregledno, kao u izlogu preporučamo vam postaviti ugradbene svjetiljke.

Tip ugradbenih svjetiljki dolazi u raznim varijantama i možete odabrati najprimjereniji tip za sebe. 

Veliki broj ovakvih svjetiljki ima mogućnost usmjeravanja svjetlosti kao i njihovog prostornog smještanja tako da ih možete pozicionirati iza otvorenog stola sa staklenom plohom iznad nakita, u vintage drvenom ormariću koji ima ladice na izvlačenje ili modernom metalnom stolu za nakit.

Neovisno o tome imate li klasične ormare ili walk-in ormar vaša odjeća i nakit zaslužuju uvjete da vas služe i uljepšavaju što duže.

Kako biste izabrali pravi tip žarulje i led svjetla obratite nam se s povjerenjem i učiniti ćemo vaš dom savršenim prostorom!

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!