Industrijska rasvjeta i industrijski dizajn

 
 
 
 
 
 
 

Industrijska rasvjeta i industrijski dizajn

Rasvjetna tijela postoje u raznim pojavnim oblicima, raznim dizajnerskim smjerovima te su specifični po svojoj namjeni. Jedna od vrsta koja se svojim specifičnostima posebno ističe od drugih svakako je industrijska rasvjeta.

Industrijska rasvjeta najčešće se postavlja u velike prostore koji su izrazito visoki te je samim postavljanjem i odabirom industrijske rasvjete potrebno pratiti zakonske propise.

Industrijska postrojenja, ovisno o poslu koji se u njima vrši često imaju svoje posebnosti kao što su visoki stupanj vlage, odstupanja od srednje normalne temperature do izrazito niskih ili visokih temperatura.

Rasvjetnim tijelima u industrijskim pogonima često treba viši IP sigurnosni broj koji označava stupanj zaštite rasvjetnog tijela u odnosu na okolinu.

Prvi broj IP zaštitne oznake označava stupanj zaštite osobe u odnosu na opasne dijelove, odnosno stupanj zaštite električnog uređaja odnosno rasvjetnog tijela u odnosu na druga strana tijela s kojima može doći u kontakt.

Druga brojka u IP zaštitnoj oznaci označava stupanj zaštite od mogućnosti kontakta s vodenom odnosno drugom tvari koja je također u tekućem stanju. Industrijska rasvjetna tijela prema zakonskim propisima ne smiju imati IP zaštitnu oznaku manju od IP65, industrijska postrojenja u posebnim uvjetima, odnosno opasnim okruženjima u koja je ograničen ulaz zbog opasnosti IP zaštitna oznaka premašuje IP66 i IP67.

Industrijska rasvjeta također prati inovacije i moderne tehnologije te i industrijsku rasvjetu možete pronaći izrađenu u LED tehnologiji. Industrijska rasvjeta vrlo je važna u postrojenjima u kojima je vrlo važna kvalitetna rasvjeta koja neće imati prekide u naponu ukoliko se provodi kroz dugačke prostorije te da ne dolazi do bljeskova i naponskih preopterećenja.

Osim tehničkih poteškoća također je vrlo važna boja svjetlosti kako bi bila što realističnija te da ne umara ljudsko oko što utječe na produktivnost i umor kod ljudi.

Moderne LED tehnologije omogućuju dulji vijek trajanja, energetsku učinkovitost, dugi period rada bez prestanka bez opasnosti od zagrijavanja.

Rasvjetna tijela LED tehnologije idealna su za korištenje u industrijskim pogonima u kojima može doći do mehaničkog oštećenja rasvjetnih tijela budući da su LED rasvjetna tijela otporna na udarce, promjene temperature i stupanj vlage.

Ukoliko dođe do mehaničkog oštećenja LED rasvjetna tijela nisu opasna budući da ne sadrže živu u svome sastavu.

Industrijski dizajn

Uz rasvjetna tijela namjenjena za industrijska postrojenja industrijskom dizajnu također se pruža velika pažnja. Industrijski dizajn karakteriziraju pročišćene linije u kojima se često ostavljaju vidljivi spojevi, metalni vijci te instalacije i prekidači. Industrijski dizajn također je praćen bojama metala, srebrnom, zlatnom, mjedenom i sve modernijom u dizajnu, bojom bakra.

Metalik raspon boja i posve pročišćen dizajn od bilo kakvih detalja postavili su industrijski dizajn u sami vrh na sajmovima rasvjetnih tijela zadnjih nekoliko godina.

Želite li postići moderan izgled, koji će pratiti minimalističke trendove ili želite svoj poslovni prostor unaprijediti i osvježiti dodajte svome prostoru rasvjetna tijela industrijskog dizajna.

Rasvjetna tijela industrijskog dizajna prostor će u trenutku učiniti modernim, osvježenim te ćete se osjećati nesputano i vrlo produktivno i osvježeno u prostoru koji je čistih, jednostavnih linija i detalja.

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!