Sklad boja i svjetla

 
 
 
 
 
 
 

Sklad boja i svjetla

Sklad boja i svjetla

Naše unutarnje ja povezano je sa čakrama koje su povezane sa našom energijom i aurom a njih vidimo u bojama. Postoje cijele nauke koje se bave značenjima boja i njihovim utjecajima na naša ponašanja, raspoloženja i tome kako utječu na stvari oko nas.

Sklad boja i svjetla

Žuta boja je boja sunca. Najtoplija boja spektra koja je povezana sa pozitivnom stranom. Energija, intelekt, sreća i radost prate ovu boju koja stvara topao efekt i potiče metnalnu aktivnost, puni tijelo energijom te sttvara veselje.

Narančasta boja je sekundarna boja tonske skale koja povezuje žutu i crvenu boju. Toplina, radost i svjetlost čine ovu boju entuzijastičnom i oku zanimljivom. Ohrabrenje, privlačnost i uspjeh potiču kreativnost.

Crvena boja je primarna boja skale, vatrena boja. Strast, snaga i ljubav su primarni motivi koje ova boja privlači u prostoru. Budući da je ova nijansa tonske skale emocionalno intenzivna ona pojačava ritam srca, krvni tlak i ljudski metabolizam.

Plava boja je boja povezana sa vodom, nebesima, prostranstvima. Stabilnost, smirenost i sigurnost označavaju ovu boju. Plava boja ima umirujući efekt na tijelo i um te je prigodna za spavaće sobe.

Ljubičasta boja je simbol moći, luksuza i ekstravagancije. Odaje dašak tajanstvenosti i mističnosti te će vaš dom učiniti čarobnim.

Crna boja je apsolutna boja. Povezuje se sa elegancijom, luksuzom i mistikom. Odaje dojam klasike i vrlo je zahvalna za stvaranje atmosfere.

Svjetlost jako utječe na dojam koji boja ostavlja na nas. Pravilno osvjetljene izuzetno je važno kako bi se stekao pravi dojam tonaliteta boja i atmosfere koju želite dočarati svojim odabirom iste te oblika rasvjete u prostoru.

 

 

Kada birate snažne i koncentrirane boje potrebno je prostor popuniti rasvjetnim svjetlima većih dimenzija kako oko ne bi bilo fokusirano na boju koja se nalazi pred njim. Ukoliko imate boju koja privlači pogled, postavite jedno rasvjetno tijelo na strop te jedno koje samostalno stoji na podu ispred obojene pozadine kako biste se poigrali sa iluzijom oka.

Koristite li vesele i enegrične boje možete ih ''uokviriti'' i ''smiriti'' rasvjetnim tijelom koje je pravilnog geometrijskog oblika za ozbiljniji dojam, ukoliko želite da je prostor raspršen, vedar i veseo postavite zanimljivo rasvjetno tijelo koje je nepravilnog oblika koje stvara ''protok'' kako bi pozitivna energija kružila prostorijom i kako bi svjetlost cirkulirala a ne bila fokusirana samo na jednoj točci.

Pažljivo odaberite omjer boje i rasvjetnih tijela koja ćete postaviti u prostor koji uređujete. Ukoliko niste sigurni ili želite stručno mišljenje ponesite paletu boja i dođite u prodavaonicu te će vam naši savjetnici svojim dugogodišnjim iskustvom i znalačkim okom pomoći odabrati savršene dekore za vaš prostor.

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!