Kako početi koristiti LED rasvjetu u vašem domu

 
 
 
 
 
 
 

Kako početi koristiti LED rasvjetu u vašem domu

LED rasvjeta polako postaje dio našeg svakodnevnog života kada je u pitanju osvjetljavanje doma i prostorija. Budući da dolazi nova budućnost LED rasvjete, mnogi se odlućuju konvertirati sve u njihovom domu kako bi koristili ovaj vrlo koristan i po okoliš siguran prizvod.  Budući da je riječ o relativno novom proizvodu postoje mnoga pitanja koja će vas zanimati, ali možda i zbuniti. Ovaj će vas članak provesti kroz informacije potrebne da efikasno koristite LED rasvjetu u svom domu.

Vrlo je nezgodno kada vam žarulja iznenada pregori dok pripremate ručak, očekujete goste, spremate se za posao ili se kupate. Svaki puta morate kupiti novu žarulju koja će ubrzo pregoriti i ponovno počinje proces kupnje nove žarulje. Iako LED žarulje mogu biti dosta skuplje od halogenih, jedna LED žarulja ima trajanje i efikasnost 50 halogenih žarulja, što je znatno više. Moguće je pronaći LED žarulje na popustu, ali one nisu uvijek efikasne kao one koje ćete platiti malo više, jer uvijek stoji „dobiješ ono što platiš“. Izdvojite više za bolju LED žarulju i višestruko će vam se isplatiti.

Vrlo je često pitanje: „Koliku jačinu trebam uzeti ako kupujem LED žarulje?“, a za to vam treba samo malo istraživanja i razmišljanja. Budući da LED žarulje koriste manje watta za istu jačinu svijetlosti, postaje vrlo nezgodno referirati se na watte kao izvor jačine svijetlosti. LED žarulje koriste lumene za određivanje jačine svjetla, tako da ova konverzija može pomoći: 12 watta je 250 lumena, 40 watta je 450 lumena, 60 watta je 800 lumena, a 100 watta je 1600 lumena. Pratite ovaj način konverzije i pronaći ćete savršenu svjetlinu.

Nekada su LED žarulje asocirane sa hladnim svijetlom poslovnih prostora i učionica koje bi iskrivilo naš izgled i asociralo nas na hladne prostore. Danas, čak i čisto bijele LED žarulje odaju puno toplije svijetlo pogodnije za oči i obavljanje raznih zadataka. Sada postoje različite temperature LED žarulja tako da vam dom može biti „topao“ zbog samo jedne dobro postavljenje žarulje. Kako biste znali izabrati LED žarulju za vaš dom, pročitajte oznake na pakiranju žarulje kako biste bili sigurno što kupujete.

LED rasvjeta dio je naše sadašnjosti i budućnosti zbog čega je potrebno poznavati upute za njihovo korištenje jer će halogene žarulje uskoro postati suvišne. Rok trajanja jedne LED žarulje ravan je roku trajanja 50 halogenih žarulja tako da ne morate brinuti o tome hoće li vam žarulja pregorjeti dok obavljate neki važan zadatak, nadalje, LED žarulje koriste lumene za oznaku jačine tako da morate biti upoznati s konverzijom watta u lumene kako biste najbolje zamijenili halogenu žarulju, LED žarulje se više ne poistovjećuju s hladnim prostorima i učionicama budući da su toliko napredovale da mogu postići dojam različite topline i na taj način obogatiti vaš dom. Otvorite vrata svog doma budućnosti korištenjem LED rasvjete.

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!