Dekorativna rasvjeta - rasvjeta u svrhu umjetnosti

 
 
 
 
 
 
 

Dekorativna rasvjeta - rasvjeta u svrhu umjetnosti

Čovjek je od najranijih zapisa imao smisao za lijepo i prostor u kojem se nalazi pokušavao je ukrasiti ponajprije špiljskim crtežima, kasnije dekorativnim predmetima isklesanim iz drveta i kamena, u dvorcima su to već bili portreti, predmeti ukrašeni dragim kamenjem i pojavljuju se svijećnjaci od srebra, zlata i dragog kamenja.

Eksperimentiranje svjetlom kao vidom umjetnosti datira u vrijeme Bauhausa čiju ostavštinu pronalazimo u velikim instalacijama metalnih šipki glatkih oblih oblika u koje su postavljene žarulje. Varijacije koje se postižu jednostavim materijalom kao što je metalna šipka su bezbrojne i vašem prostoru donose moderan, čist i vrlo elegantan izgled. Jedan ovakav luster u središtu prostora dostatan je da zamijeni sve ostale detalje u prostoru.  Svjetiljke od metalnih šipki geometrijskih oblika vašem prostoru donijeti će profinjen i ozbiljan izgled dok će ukoliko odaberete uzorak sa metalnim šipkama slobodnog uzorka vaš prostor dobiti trendi i moderan, vrlo zaigran i slobodan izgled, vrlo svjež i mladenački.

Kombinacije sa stalkom treba birati oprezno, ukoliko je staklo oblikovano i iskorišteno u ''chandelier'' stilu, odnosno lampe koje su bogate rezanim dijelovima stakla i resama načinjenim od istih u prostor ćemo dodati dašak ženstvenosti, elegancije ali i povijesnog, renesansnog stila budući da ovakvi bogati, kristalni lusteri asociraju na stare pariške dvorce u kakvima je Napoleon boravio.
Stakleni lusteri ravnog reza upotpunjeni crnim grubim materijalima koji  spajaju staklene stijenke prostoru daju modernistički izgled, smješteni iznad kuhinjskog šanka, radnog stola, vašeg omiljenog kutka za odmor ili dnevnog boravka, nema pravila, u svaki prostor savršeno će se uklopiti. Ako u vašem prostoru prevladavaju sivi i bijeli tonovi uz dodatak drveta u natural izdanju i bijelog čupavog tepiha ovi će vam lusteri dati izgled interijera kao sa naslovnica arhitektonskih novina!

Vaš prostor za rad može biti pravo mjesto na kojem ćete iskoristiti jednu ovakvu lampu, dizajn ovoga tipa razbiti će monotoniju a igra svjetla i sjene svakoga će dana stvarati nešto novo dok se sunce penje prema horizontu i iz različitih kuteva prolazi kroz staklene stijenke koje vise sa vašega stropa.

Niste tip za prevelike modernističke intervencije u vašem domu ali biste ipak nešto čime ćete zadiviti sve koji dođu u vaš dom? Za vas su savršene male stolne lampe u obliku kugle koje djeluju kao mali roboti u prostoru, ukoliko ste fan tehnologije ili poznate jednog takvog, lampa ovakvog dizajna će ga oduševiti. Svijetliti će u vašoj omiljenoj boji i podići vam raspoloženje kada budete zatrpani poslom i poslovnim sastancima, dašak razigranosti će vas razbuditi i osvježiti za daljnji rad. Prvenstveno su namijenjene najmlađima budući da imaju veliku skalu boja u kojoj mogu osvijetliti prostor to nitko ne mora znati, zar ne?

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!