Rasvjeta za spremišta i garažne prostore

 
 
 
 
 
 
 

Rasvjeta za spremišta i garažne prostore

Uredili ste cijeli dom, no ostalo je ono jedno mjesto, mala prljava tajna koju nikome ne pokazujete kada ponosno šetate s gostima kroz vaš dom.

Garaža i ostava nisu samo mračni prostor u koji gurnete predmet koji vam ovaj tren ne treba kako vam ne bi smetao, božićne dekoracije, stare igračke, alati, stvari koje treba popraviti, sve se to može pronaći tamo no osim toga to može biti prostor u kojem imate svoju malu oazu mira, svoj maleni studio za popravke, za vaše hobije...

Prvotna namjena garaže je naravno ''spremanje'' automobila, sportske opreme i alata. Kako biste mogli raditi sve to potrebno vam je nekoliko vrsta svjetla.
Pravila: ujednačenost količine svjetlosti: potrebno je pokriti cijelu kvadraturu prostora jednakom količinom svjetla; shema rasvjete odnosno korištenje više rasvjetnih svjetala sa nekoliko prekidača kako biste na ulazu/izlazu iz garaže odnosno spremišta glavninu svjetala mogli pokrenuti ili ugasiti; ekonomičnost - pronađite žarulje koje se uklapaju u vaš plan potrošnje i uštede pri korištenju svjetlosne energije.

Pri odabiru svjetlosti za garaže i spremišta možemo birati žarulje sa žarnom niti, štedne žarulje, fluorescentne žarulje ili LED tip žarulja.

Žarulja sa žarnom niti - najčešći odabir za garažne i spremišne prostore zbog jednostavnosti pri instalaciji i radu te njihovoj velikoj dostupnosti na tržištu. Nedostaci su brojni, kratak životni vijek i visoka potrošnja su najveći. Kvaliteta svijetla koje nudi je slaba, žuti i crveni spektar u kojima se nalaze stvara iskrivljenu percepciju boja u prostoru i neujednačen svjetlosni tok. Visoki stupanj pretvorbe energije u toplinsku i velika vjerojatnost stvaranja iskre iznimno su opasni u prostorima u kojima postoji mogućnost skladištenja raznih goriva i kemijskih tekućina.

Fluoriscentna svjetiljka - nudi jedinstveni tok svjetlosti i visoku ekonomičnost i trajnost. Rad ovakve lampe ovisi o naponu, ukoliko je napon nestabilan i opada lampa je pružati jedva vidljivo svijetlo. Ukoliko želite inzistirati na ovom tipu rasvjete morati ćete ugraditi naponske stabilizatore i razmisliti o načinu odlaganja rasvjetnih tijela zbog žive koju sadrže.

Štedna žarulja - trajnost i dobra količina svjetla glavni su razlozi za odabir ovakve žarulje, niska potrošnja i otpornost na temperature također su bitni za rasvjetna tijela koja idu u ovakav tip prostora. Negativna strana je velika vrijednost i živina para koju i ovaj tip sadrži u sebi.

Led rasvjeta - niska potrošnja energije i visok indeks emitiranja svjetla te dugotrajnost i sigurnost su prednost LED rasvjete, jedini nedostatak je nešto viša cijena no ako uzmemo u obzir sve prednosti i uštedu koju s LED rasvjetnim tijelima ostvarujemo početno ulaganje zaista se isplati.

 

Copyright © art-rasvjeta.hr. Sva prava pridržana. Ovaj tekst je zaštićen autorskim pravom

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!