Rasvjeta u svrhu pojačavanja detalja u prostoru

 
 
 
 
 
 
 

Rasvjeta u svrhu pojačavanja detalja u prostoru

Koliko su detalji u prostoru važni ne moramo vam objašnjavati. No što je ono što prvo primjetimo kada uđemo u neki prostor? Njegovu atmosferu, a veći dio atmosfere oslanja se na svjetlost u prostoru, prvo što primjetimo kada uđemo u interijer je koliko je on zapravo svijetao ili taman. Ukoliko nemamo optimalnu količinu prirodne svjetlosti, posegnuti ćemo za pomoći rasvjete.

Kao i na sebi i u svome prostoru željeti ćemo istaknuti njegove najljepše strane, fokus ćemo postaviti na detalje koji su nam bitni i na mjesta u kući na kojima se najčešće boravi.

Hodnici i predosblja su prostori koju su počeli dobivati na važnosti zadnjih nekoliko godina, odvažne boje na zidovima i moderne varijante plafonjera su pun pogodak kojim ćete steći moderan izgled koji najavljuje ostale sobe i stvara prvi dojam vašeg doma.

Kuhinje su prostori koji zahtjevaju puno svjetlosti a detalje u kuhinji savršeno ćete istaknuti diskretnim ugradbenim lampicama u polici sa vinima koja će ih suptilno obasjati ali će i vašem prostoru dati dašak romantike.  Ukoliko u kut vašeg radnog kuhinjskog prostora postavite modernu metalnu stolnu lampu uz koju ćete postaviti stakleni terarij sa sukulentima u trenu ćete podići izgled interijera i stvoriti si samo jednom lampom malenu oazu mira u užurbanom tempu kuhanja i pripremanja obroka.

 

Blagovaonica je prostor koji mora podnijeti svakodnevne obroke, obiteljske i poslovne sastanke, zabave, pregovore i rasprave ali i mnoge sretne trenutke. Prostor ćemo zasigurno ukrasiti osobnim detaljima u obliku fotografija, knjiga, možda glasovira , ne znamo što volite, ali smo sigurni da je fokus na predivnom stolu za ručavanje. Iznad stola preporučamo vam postaviti viseći luster, bijela boja uklopiti će se u svaku tonsku skalu i siguran je odabir. Čisti minimalizam i geometrijski oblik odgovarati će i u modernističko uređenje ali i u toplije, rustikalno.

Dnevni boravak dobiti će točku na i modernim kompleksnim visilicama, takve se najčešće sastoje od nekoliko zasebnih rasvjetnih tijela spojenih na zajedničko postolje a variraju u dimenzijama. Ukoliko želite dati fokus vašem prostoru za čitanje visoka podna svjetiljka savršeno će se uklopiti i pojačati intenzitet vaše fotelje i polica sa knjigama.

U spavaćim sobama tek poneki osobni detalj i stvar možemo naći na noćnim ormarićima, ukoliko želite nešto drukčije posegnite za zidnim lampama koje će uravnotežiti sobu i proširiti fokus na cijelu prostoriju. Vaši detalji biti će savršeno uokvireni svaki svojom lampom i stvarati cjelinu no na način da funkcioniraju i svaka strana za sebe sa svojim osobnim štihom.

Kupaonski prostori trebaju veliku količinu svjetlosti, posebice ako ste žena. Osim centralnog osvijetljenja koje je najpraktičnije u obliku plafonjere, dodatno rasvjetno tijelo potrebno je postaviti uz ogledalo. Visoka količina svjetla nužna je kako bi pripadnice ljepšeg spola mogle uživati u beauty tretmanima u svojem malom raju. Ugodite svojim boljim polovicama i posegnite za ugradbenim lampama kao iz profesionalnih studija!

 

 

Copyright © art-rasvjeta.hr. Sva prava pridržana. Ovaj tekst je zaštićen autorskim pravom

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!