Rasvjeta fitness centra

 
 
 
 
 
 
 

Rasvjeta fitness centra

Fitness centri su mjesta u kojima se njegovi korisnici moraju osjećati pozitivno i energično stoga moraju izgledati stimulativno i dobrodošlo.

Jedan od dobrih načina za stvaranje atmosfere ugode je i rasvjeta.

Središnji prostor fitness centra

Ovaj prostor je jedan od najvažnijih dijelova fitness dvorane. Često su oko njih inkorporirani veliki prozori kako bi se privuklo što više danje prirodne svjetlosti.

Prirodno svjetlo pomaže ljudima da se pune energijom i da su što budniji tijekom svoje rutine za vježbanje, što u konačnici rezultira produktivnom atmosferom. No, za one korisnike koji dolaze u dvoranu po mraku, morate sami stvoriti motivirajuću atmosferu.

Pošto dvorane obično imaju više stropove, potrebne su stropne svjetiljke koje će davati dovoljno svjetlosti bez da prostor učine nametljivim.

Razmislite o ugradnji LED rasvjete koja štedi i do 60% električne energije, a traje između 50,000 i 100,000 sati. Za jeftiniju opciju možete izabrati fluorescentna rasvjetna tijela koja će uštedjeti do 50% više struje od tradicionalne rasvjete.

Izaberite svjetla čija je temperatura boja ( indeks) između 50000K-6500K da proizvedete svjetlost sličniju suncu.  

Najidealniji izbor je LED jer je najbliži dnevnoj svjetlosti, a s obzirom na to da je fitness centar otvoren gotovo čitavi dan, to bi se na kraju pokazalo kao najisplativija verzija.

Kako bi se povećao efekt različitih specijaliziranih satova fitnessa kao što je na primjer joga, ambijent mora biti drastično drugačiji.

Za satove joge nije važna samo ugodna muzika koja pomaže polazniku za održavanje meditacije, već i nježna rasvjeta koja će ga opustiti.

Koristite dimmere i LED svijeće na baterije da stvorite kombinaciju svjetla koja najbolje odgovara satu. Opće osvjetljenje sobe neka bude oko 2700K.

Svlačionica

Prije i poslije vježbanja, većina klijenata provest će nekoliko minuta  ui garderobi. Rasvjeta ovdje mora biti jednolika i dovoljno jaka.

Za ovo mjesto koristite stropnu rasvjetu koja je oko 5000K. Nakon vježbanja klijenti će vjeojatno zatrebati ogledala za uređivanje lica, šminkanje i slično.

Postavite svjetiljke koje imaju visok indeks boja , iznad 80 i što bliže 100. Takva svjetla pomažu klijentima da realno vide sebe u ogledalu,  tako lakše nanesu pudere ili slično.

Rasvjeta saune

Saune se obično nalaze uz prostor svlačionice. Rasvjeta u saunama bi trebala biti ugodna i topla.

Zato što prostor ne treba biti jako osvjetljen i napravljen je za relaksaciju, pokušajte instalirati LED rasvjetu koja je usmjerena prema dolje.

Nećete pogriješiti ni kupovinom infracrvenih toplinskih lampikoje su posebno presvučene kako, u slučaju pucanja stakla, ne bi moglo doći do ozljeđivanja.

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!