Garažna rasvjeta - savjeti

 
 
 
 
 
 
 

Garažna rasvjeta - savjeti

Mnogi ljudi koriste garaže kao skladište ili radionicu. Iskorištavanjem ovog prostora, on postaje živ i potrebno mu je dobro osvjetljenje. Ovo su neki savjeti kako da svoju garažu iskoristite maksimalno te osvjetlite prostor da biste se u njemu osjećali produktivno i puno energije.

Opće osvjetljenje

Kad namještate rasvjetna tijela u garaži, prva stvar o kojoj morate misliti je općenito osvjetljenje. Čest problem s garažama je to što u većini vlada onaj efekt "špiljske" svjetlosti, kako sam prostor zapravo guši svjetlosne zrake pa kutevi i materijal stvaraju tamne sjene. Jedan od načina da to popravite jest kupovina fluorescentnih svjetla. Ovisno o vašoj garaži i o tome za što ju koristite, možda biste trebali potražiti set od 2-6 lampi.

Primjerice, razmislite o kupovini T5 fluorescentnih svjetla, koja su vrlo isplativa, dugo traju i pouzdana su.

Ova svjetla su namijenjena za jednoliku distribuciju svjetla koja imaju veliku moć i odmah se pale, tako da ne morate čekati nakon što stisnete prekidač. Ova svjetla trebala bi biti postavljena na sredinu stropa da garaži daju bolje općenito osvjetljenje. .

Svjetla za prilaz

Nadalje, morate se fokusirati na svjetla koja se nalaze na prilazu vaše garaže. Priznajte, čeprkanje po torbama dok tražite ključeve ili mobitele nije nimalo interesantno, pogotovo u mraku. Da biste si smanjili muke, možete instalirati svjetla koja imaju senzore. Primjerice, senzori mogu funkcionirati pri ulasku i izlasku iz sobe.

Skladište

Onaj kostim za noć vještica iz 1995. očito neće moći stajati u vašem ormaru zauvijek (a logično je da ga nećete baciti). Ako ste kao ja, isti kostim završit će u plastičnoj kutiji skupljajući prašinu na jednoj od polica vaše garaže. Kad odlučite pronjuškati po tim mini-skladištima, svakako ćete trebati neka svjetla da vidite što ćete baciti, a što ne. LED trake idealno su rješenje. One osvjetljuju suptilno, ne zauzimaju gotovo ništa prostora i vrlo su praktične instalacije. Ono što je najbolje kod njih je da ne trebate neke posebne žice, šarafe i rupe za vodljivost nego ih jednostavno lijepite gdje vam paše.

Kao što prije spomenuh, svjetla sa senzorima odlićno su rješenje za garažu, ali mogli biste razmisliti i o tome da u taj sistem ubacite bežično LED stropno svjetlo koje je od velike pomoći u slučajevima kad vam fali boca vode, konzerva ili sl. Ova svjetla mogu biti pričvršćena praktički bilo gdje, ispod polica, u kutevima i omogućuju briljantno bijelo svjetlo. Najbolja stvar u vezi njih je to što se ugase same u 30 sekundi.

Radne površine

Olympus digitalna kamera

Svatko treba mjesto gdje će se baviti svojim hobijem. Nije bitno proizvodite li drvene lutke ili popravljate satove, garaža može biti odlično mjesto za rad s obzirom da se u njoj često nalazi mnogo radne površine. Ipak, dok radite na svojim projektima trebat će vam prigodna svjetlost, posebno ako koristite oštre alate. Jedan način da nabavite još više osvjetljemja je da koristite LED trake.

Ove trake mogu trajati do 50 000 sati  lako se mogu postaviti ispod visećih ormarića. Za razliku od lampi koje često stvaraju sjene, pogotovo ako vise, LED trake omogućuju direktnu svjetlost. Još jedna opcija koja bi vam mogla biti privlačna jest kreiranje stola s ugrađenim LED trakama. Kao što je prije spomenuto, ta svjetla su pratična zbog svoje ljepljive pozadine koja omogućuje laganu instalaciju.

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!