Stropni ventilator za sva godišnja doba

 
 
 
 
 
 
 

Stropni ventilator za sva godišnja doba

Stropni ventilator za sva godišnja doba

Jedan od razloga zašto mnogi odlučuju zanemariti korisnost stropnog ventilatora je činjenica da ga se ne može koristiti zimi. Kada prestanu ljetne vrućine i dođu hladniji dani prvi što nam pada na pamet su deke i radijatori ili peći, a pogled na ventilator nas pomalo zgraža jer je on zadnje što nam u tim trenutcima treba.

Naravno, mogli ste i sami pretpostaviti da je i ovo još samo jedan u nizu riješenih problema. Kako bi se uklonio ovaj nedostatak te kako bi vaš ventilator imao još jednu svrhu, osim rasvjetne i dekorativne, tijekom zime izumljeni su stropni ventilatori s dvostrukom funkcijom. Prije nego ona bude pobliže objašnjenja zamislite ovo: vani je snijeg do koljena. Vi dolazite s posla i jedva ste otvorili vrata auta ili ste hodali po tom tvrdoglavom snijegu. Hladno vam je i promrzli ste, jedino što želite je obući udobnu odjeću i ugrijati se. Prva je pomisao paljenje radijatora i loženje peći, ali vi napravite nešto potpuno suprotno: vi uključite vaš stropni ventilator.

Ne, niste ništa loše napravili, jer je vrlo vjerojatno da vaš stropni ventilator ima i "funkciju grijana" kao i "funkciju hlađenja", a mnogi ventilatori danas to mogu. Kada upalite vaš ventilator koji je podešen na "grijanje" (zimski režim rada) , a ne hlađenje (ljetni režim rada), krilca se počinju okretati u smjeru suprotnom od onoga kako se okreću preko ljeta. Iz ovog razloga krilca guraju zrak prema gore premještajući topli zrak kroz ventilator sve do poda , ovaj se krug ponavlja, vaša se soba zagrijava, a u kombinaciji s vašim uobičajenim sustavom grijanja imate odlično rješenja za borbu protiv hladnoće, da se ni ne spominje da vam više nije žao što imate ventilator u sobi za vrijeme zime .

Upalite vaš ventilator i ugrijte se u zimskim danima.

 

 

Copyright © art-rasvjeta.hr. Sva prava pridržana. Ovaj tekst je zaštićen autorskim pravom

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!