Kraći dani kod mnogih uzrokuju umor - ali ne više uz Philips Hue!

 
 
 
 
 
 
 

Kraći dani kod mnogih uzrokuju umor - ali ne više uz Philips Hue!

Kraći dani kod mnogih uzrokuju umor - ali ne više uz Philips Hue!

Kako dani postaju sve kraći a noći sve duže, problemi sa snom su česta pojava. Događa li se i vama da ste umorni cijeli dan i da imate osjećaj da vam je bioritam poremećen. To nije čudno! Stotine milijuna ljudi u razvijenom svijetu ima problema sa snom svaki dan. Zašto je to tako?

Razlog je, barem djelomično, taj da naša tijela još uvijek, kao i u dalekoj prošlosti,  upravljaju našim snom pomoću primordijalnih mehanizama koji se temelje na svjetlosti. S obzirom na to da noću nema prirodnih izvora plave svjetlosti, ljudske oči sadrže poseban fotopigment, zvan melanopsin. Kada plava svjetlost udari u mrežnicu ljudskog oka, stanice u našim očima koje sadrže melanopsin se uzbuđuju. One zatim signaliziraju našem mozgu da je dan, vrijeme za lov, prikupljanje i izbjegavanje grabežljivaca. Taj je mehanizam bio veoma koristan ljudskom rodu tisućama godina. Ali danas, plava svijetlost je posvuda čak i tijekom noći – jer dolazi iz većine elektroničkih uređaja!

Tehnologija žarulja je već generacijama neadekvatna - njihove glavne prednosti su bile to da su jeftine i /ili energetski učinkovite. Tek se nedavno počela promicati svijest o kvaliteti svijetla i o tome da je noćno svjetlo štetno za vaš san i zdravlje.

Zašto Philips Hue?

Smanjenjem vaše izloženosti plavom svijetlu možete poboljšati svoj san - osjetiti potrebu za spavanjem točno kada trebate, zaspati brže i spavati mirno.

Philips Hue je nova vrsta podesive LED žarulje – njena boja (nijansa) i svjetlina se može kontrolirati na daljinu, koristeći pametni telefon. Žarulja ima slične dimenzije kao i standardne žarulje, te se uklapa u istu utičnicu. Ono što je najvažnije, ova žarulja se može prilagoditi kako bi se smanjila plava svjetlost kasno navečer i povećala tijekom dana, što vam pomaže da bolje spavate, ali i da se bolje koncentrirate. Philips Hue je jednostavno koristiti i podešavati. Preporuča se da namjestite manje plave noću za bolji san a više plave tijekom dana za koncentraciju. Uz to, svijetlo se može automatski uključiti u predodređeno vrijeme, što znači da je lako izraditi raspored kako biste održali svoju rutinu sna.

Stoga ako imate problema sa spavanjem - nemate potrebu za snom navečer ili vam se teško probuditi ujutro, ili se budite umorni i bezvoljni, imajte na umu da je mogući uzrok plavo svijetlo. Zamijenite svoje obične žarulje Philips Hue žaruljama i osigurajte si miran i zadovoljavajuć san!

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!