Ambijentalna rasvjeta u hodniku

 
 
 
 
 
 
 

Ambijentalna rasvjeta u hodniku

Ambijentalna rasvjeta u hodniku

Svjetlost na putu

Na ulazu kuće, u hodnicima i stepeništima, ništa ne može zamijeniti kvalitetnu rasvjetu. Ona garantira sigurnost i vjerni je pratitelj ukućana kroz prostor. Kao odličan dodatak naglasimo činjenicu da svjetlost stvara prvi pozitivni dojam vaših gostiju.

Već na ulazu kuće ili stana gost stječe dojam hoće li mu biti ugodno u toj okolini. A najvažnija osoba koja želi da joj bude ugodno dok ulazi u stan - ste ipak vi, jer vi svakodnevno koristite taj prostor.

Preduvjet za stvaranje  dobrog oblika rasvjete - osobito u slučaju hodnika koji nemaju prozore - je prava, gostoljubiva svjetlost. Nitko ne voli stajati u hodniku u polumraku. Stoga osigurajte ugodnu baznu svjetlost  koja se može kombinirati sa nekim efektnim osvjetljenjem. Dugačak hodnik može stvoriti toplu atmosferu dobrodošlice kroz osvjetljenje namještaja ili slika koji se nalaze u njemu.

Osvjetljenjem u  traci može se stvoriti fleksibinost što se tiče zahtjeva rasvjete i stropnog izlaza za struju. To će dozvoliti fokusiranje svjetlosti u bilo kojem pravcu koji  želite, i omogućiti vam kombiniranje sa drugim svjetlima. Dodatno osvjetljavanje komoda,  ili manjih komada namještaja koji se tamo nalaze,  može stvoriti zaigranu atmosferu.

Ako je potrebno, iskoristite efekte koje stvara svjetlost: uski ili niski hodnici mogu se vizualno povećati osvjetljavanjem zidova ili stropa. Stropno ili zidno svjetlo koje se širi prema stranama ili prema gore najbolje odgovara ovoj svrhi. U svakom slucaju dekorativno je i praktično jer pomaže u pronalaženju odjeće I modnih dodataka pri izlasku iz kuće.

Ambijentalna rasvjeta u hodniku

Osim sigurnosnih razloga, osvjetljavanje hodnika, ovisno o prostoru i uvjetima, je povezano i sa stvaranjem ugodne atmosfere. Sami odlučite:  hoće li vaš hodnik biti samo područje ulaza i izlaza ili će biti dio vašeg životnog prostora? Ako hodnik želite osvjetliti na isti način kao i ostatak stana, i u dnevnoj sobi koristite akcentno svjetlo kako bi se ta dva prostora povezala.

To mogu biti lijepa rasvjetna tijela, lusteri ili stolne lampe,ali lijep pristaju  i podne lampe koje stvaraju interesantne igre svjetlosti i sjene i stvaraju neobične uzorke na zidovima i stropu. Morate obratiti pozornost na širinu prostora,  jer podne lampe mogu biti nezgodne zbog kablova i nedostatka prostora.

Rasvjeta za orijentaciju

Stepeništa moraju imati osobito dobru rasvjetu iz sigurnosnih razloga jer se, na žalost, mnoge nezgode događaju baš na stepenicama. Obično razlog možemo naći u slaboj osvjetljenosti prostora ili loše postavljenoj rasvjeti. Ako su stepenice u sjeni ili su sjajne zbog materijala od kojeg su načinjene,  morate poduzeti nešto kako bi sprijecili potencijalne nezgode : prije svega, stepenice moraju biti vidljive I praktične.

Svjetiljke na gornjem stubištu su vrlo praktične jer uz dobro uobičajeno osvjetljenje pružaju jednolikost snopva svjetla na njima. LED zidne lampe iznad stepenica mogu svijetliti i tijekom noći zbog svoje energetske ucinkovitosti i slabe potrosnje elektricne energije. Tako se djeca ili gosti mogu lako snalaziti po kući po noći bez straha od ozljeda ili uništavanja inventara.  Prekidači za svjetlo moraju biti dostupni svuda po prostoru kako bi svima olakšali kretanje.

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!