Spavaća soba - Rasvjeta

 
 
 
 
 
 
 

Spavaća soba - Rasvjeta

Spavaća soba - Rasvjeta

Spavaća je soba prostorija u kojoj se uistinu možete poigrati rasvjetnim rasporedom jer u njoj možete iskoristiti najrazličitije izvore svjetlosti kako biste dobili poseban ugođaj. U spavaćim sobama odraslih uz glavno rasvjetno tijelo, uz koje ćete se npr. odijevati, pokušajte kombinirati i kakvo meko svjetlo uz koje ćete primjerice lakše utonuti u san. Najvažnije svjetlo u spavaćoj sobi jest ono koje se nalazi uz vaše uzglavlje – noćne su svjetiljke veoma korisne jer se preklapaju s osobnim željama. Noćne se svjetiljke mogu postaviti na stoliće, mogu se fiksirati za zid (zidna svjetiljka) ili se mogu ugraditi u uzglavlje kreveta. Ako osjetite da svjetiljka od Vas zahtjeva neugodan položaj sjedenja ili čitanja, promijenite njezin položaj. Dakle, glavnu rasvjetu u spavaćoj sobi možemo realizirati pomoću stropnih (plafonjera) i zidnih svjetiljaka. Suvremena tehnička rješenja pojačat će ugodnu atmosferu u spavaćoj sobi: regulatori jačine svjetlosti precizno će namjestiti osvjetljenje u sobi. A nalazi li se prekidač glavnoga izvora svjetlosti i pokraj vrata i pokraj kreveta ugođaj će biti potpun. Pokraj kreveta su najbolje rješenje posebne svjetiljke za čitanje koje se mogu okretati i pomicati u svim pravcima (reflektor). Njihova jačina uopće ne mora biti velika - dovoljan je izvor jakosti 20 ili 25 wati. Na taj način Vi navečer možete uživati u čitanju koje knjige dok Vaš partner može normalno spavati. Za osvjetljenje ormara i komoda pobrinut će se ugradbene svjetiljke, ili možda sustavi s više izvora svjetlosti koji osvjetljavaju ne samo prostor ispred ormara nego i njegovu unutrašnjost kao i unutrašnjost ladica. Tko rado navečer gleda televiziju iz kreveta trebao bi u svojoj spavaćoj sobi ugraditi osvjetljenje koje ne zasljepljuje ali ni ono koje pada izravno na ekran televizora. Kada bi se prekidač tog svjetla nalazio u blizini kreveta ugođaj gledanja televizije bio bi doslovce potpun. Savjeti za poboljšanje rasvjete u spavaćoj sobi:

  • postavite intenzitetski regulator (dimer ili potenciometar) na glavno rasvjetno tijelo kako biste najlakše dobili ugođaj kakav želite,
  • ako vas ujutro bude jake zrake sunčeva svjetla, postavite na prozor zastore;
  • prekidač za glavno svjetlo smjestite pokraj vrata, ali i pokraj kreveta, kako ne biste morali ustajati da ga ugasite.

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!