Skulpture ili lampe?

 
 
 
 
 
 
 

Skulpture ili lampe?

Svjetlo kao umjetničko djelo

Katalog ARTREMINDE

S obzirom na sve užurbaniji životni ritam, na sve veću naseljenost u velikim gradovima, sve manje životne prostore u kojima živimo, dizajneri rasvjeta počeli su rasvjetna tijela promatrati kroz primarno estetsku i dekorativnu funkciju. Rasvjetna tijela tako su postala prava mala umjetnička djela – skulpture koje na prvi pogled ne odaju da je riječ o sobnim, stolnim lampama i lusterima.

Katalog ARTREMINDE

Oblici - njihova percepcija, mogućnost promjene i primjene, uvijek su bili nepresušno vrelo inspiracije mnogim umjetnicima. Svi oblici oko nas izvor su logike, bilo ljudske ili prirodne i upravo je to na što se oslanja cijela kolekcija proizvođača Artemide. Priroda, svemir i čovjek bili su motivi cijeloj kolekciji te joj dali dojam mističnog i smirujućeg, a s druge strane modernog i pomalo nestvarnog.

Katalog ARTREMINDE

Najčešće se rasvjetna tijela ovakvog tipa rade od laganih materijala, ogledala te sadrže viseće elemente koji dodatno oplemenjuju estetsku vrijednost. Također, mnogi od ovih rasvjetnih tijela koriste upravo led ili halogene žarulje kako bi obavili svoju primarnu funkciju – daju svjetlost. No isto tako možemo naglasiti kako je estetska funkcija u ovoj kolekciji rasvjetnih tijela jednako važna budući da ona i bez osnovne funkcije – rasvjete, zadovoljava potrebu za dekoracijom prostora.

Katalog ARTREMINDEKatalog ARTREMINDE

Ako želite da vaš dom izgleda kao prava mala galerija neobičnih, otkačenih i originalnih umjetničkih djela, kolekcija proizvođača Artemide pravo je rješenje za vas.

Katalog ARTREMINDE

Rasvjetna tijela ove kolekcije idealna su za sve one koji u sebi imaju avanturistički duh i koji vole stalno otkrivati nešto novo. Ovaj je način osvjetljavanja doma idealan za male prostore u kojima nema previše mjesta za ukrase ili za one prostore čiji vlasnici vole minimalističko uređenje koje, zahvaljujući ovim rasvjetnim tijelima, dobiva na toplini i dekoru.

Copyright © art-rasvjeta.hr. Sva prava pridržana. Ovaj tekst je zaštićen autorskim pravom .

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!