Rasvjeta za dječju sobu

 
 
 
 
 
 
 

Rasvjeta za dječju sobu

Vesela rasvjeta za svaki dan

Dječja rasvjeta

Iako se na „prvu“ čini kako je dječju sobu, od svih prostorija u stanu li kući, najlakše opremiti namještajem i rasvjetom, upravo je ona jedna od kompliciranijih prostorija za namjestiti. I dok se kod izbora namještaja najveći naglasak stavlja na ostavljanje što većeg prostora za igru, postavljanje rasvjete je značajno zahtjevniji zahvat.

Zbog čega je to tako?
Djeca u svojem prostoru, za razliku od odraslih borave puno više. U njemu spavaju, uče i igraju se te je zbog toga potrebno rasvjetu prilagoditi svim aktivnostima djeteta. Kakva rasvjeta je potrebna djeci?

Dječja rasvjeta

Uz krevet djeteta potrebno je manje rasvjetno tijelo koje će više imati funkciju sprečavanja straha od mraka, koliko potrebu osvjetljavanja. To su obično manje noćne lampe, ponekad mobilne koje svojim bojama i oblicima na zidovima sobe stvaraju zanimljive i smirujuće sjene koje vrlo brzo uspavaju dijete. Isto tako, dobro dođu da roditeljima da ne udare u neki komad namještaja hodajući po mračnom dječjoj sobi kada provjere je li dijete zaspalo.

Dječja rasvjeta

Glavno sobno svjetlo u dječjoj sobi treba omogućiti djetetu dovoljno svjetla, ali i maksimalno uzeti u obzir mogućnosti prirodnog svjetla te se nadopuniti njime. Njegova funkcija je omogućiti djetetu optimalnu količinu svjetla, ali bi istovremeno trebalo biti zabavno, veselo i šareno. Također je važno je glavno svjetlo dobro učvršćeno za zid te da nema previše visećih dijelova kako se prilikom igre ne bi dogodile neke nezgode, a ako ih i ima da je dovoljno visoko kako ne bi došlo do ozljeda.

Dječja rasvjetaDječja rasvjeta

Prilikom učenja za radnim stolom, djetetu je potrebna i kvalitetna stolna rasvjeta kako ne bi naprezalo oči prilikom čitanja i pisanja. Pažnja se treba posvetiti i snazi žarulje kako bi se djetetu pružilo dovoljno svjetla.

Dječja rasvjeta

Izbor rasvjetnih tijela za dječju sobu je zapravo vrlo zabavan posao za roditelje – mogu zajedno s djecom odlučiti o izboru rasvjete: koje će boje biti, hoće li biti vezano uz životinje, prirodu ili junake iz crtanih filmova…Mašti na volju!

Copyright © art-rasvjeta.hr. Sva prava pridržana. Ovaj tekst je zaštićen autorskim pravom .

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!