Kuhinja - Rasvjeta

 
 
 
 
 
 
 

Kuhinja - Rasvjeta

Kuhinja - RasvjetaZa većinu ljudi kuhinjski prostor predstavlja dio stana u kojem se najviše vremena provodi pripremajući i konzumirajući hranu, pa će primjerena i dobra rasvjeta pomoći da kuhinja bude još sigurnija, čišća i ugodnija. U kuhinji bi trebalo biti više rasvjetnih tijela, naime samo jedno stropno svjetlo nije dovoljno jer ćete zapravo jesti i kuhati u mraku. Koliko god velika bila vaša kuhinja, svjetlost bi trebala dolaziti i sa strane ili iza mjesta na kojemu radite i kuhate, a nikako vam ne bi trebala biti usmjerena u lice. Dobra Vam je rasvjeta potrebna i iznad sudopera, pećnice, hladnjaka i ostalih radnih površina (fluo svjetiljka ili halogena svjetiljka). Kuhinjsko bi svjetlo trebalo odgovarati prirodnu svjetlu jer biste morali biti u mogućnosti dobro vidjeti kulinarske namirnice kako biste ih mogli usporediti s onim kako one djeluju u prirodi. Dakle, iz zdravstvenih, ali i iz estetskih razloga. Ako u kuhinji/blagovaonici imate viseću svjetiljku (visilica), postavite je na dug pomičan kabel i prilagodite je ugođaju koji želite postići prilikom objeda – svjetiljku nemojte spuštati prenisko nad stol kako ne bi zaslijepila ljude koji jedu

, ali nemojte je fiksirati ni previsoko kako biste što bolje vidjeli jelo na tanjuru. Kao dodatno svjetlo možete upotrijebiti i kakvu svjetiljku koja se veoma lako prilagođuje Vašim potrebama (npr. tzv. „štipaljka-kvačica“ ili reflektor (spotlight)).

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!