Kako podići kvalitetu stanovanja odabirom prave lampe

 
 
 
 
 
 
 

Kako podići kvalitetu stanovanja odabirom prave lampe

Kvalitetna rasvjeta je nezamjenjiv element pri uređenju – osim praktične uloge, podiže cjelokupni dojam, stvara željeni ugođaj, skriva mane...zapravo radi potpuno na vašoj strani, ako znate iskoristiti sve njene prednosti.

Umjetna rasvjeta još od vremena izuma električne energije i same žarulje postala je nezamjenjiv element pri uređenju svakoga doma. Pomoću nje možemo vizualno povećati, odnosno smanjiti prostor, ali i naglasiti određene elemente. Rasvjeta u jako velikoj mjeri utječe na raspoloženje i ukućana ali i gostiju, djeluje na  učinkovitost i na cjelokupan vizualni dojam doma.

Dobrim planiranjem kućne  rasvjete znatno ćete poboljšati svoju kvalitetu stanovanja i postići ugođaj za kojim težite. Dojam opuštenosti ili romantike postići ćete ako isključite glavnu rasvjetu, a uključite podne i stolne lampe toplog žućkastog tona. Svaka lampa je posebna po nečemu, ali ono što ih međusobno razlikuje je učinak koji ste njome postigli. Bilo da je riječ o visilici, plafonijeri, stojećoj ili stolnoj lampi, njezin dizajn, materijal i način izrade ono je što joj daje posebnost.

Od kojeg materijala ćete izabrati lampu (metal, drvo, staklo, plastika, tkanina), hoće li ona biti dizajnerska, industrijski ili ručno izrađena, s kakvim postoljem i u kojoj boji stvar je vašega osobnog ukusa. Iako je miješanje različitih stilova uređenja interijera zasada u trendu, ako niste vješti u kombiniranju stilova, naš je  prijedlog da lampu stilski prilagodite ostatku uređenja interijera.

U minimalistički interijer modernog štiha stilski će se uklopiti lampa jednostavnih ravnih linija izrađena od metala visokog sjaja ili  samo od stakla ili sintetike. Klasičnom interijeru odgovara pak klasična lampa od mesinga koja može biti u kombinaciji sa staklom ili nekom finom tkaninom. Poznata lampa Tiffany, koju možete naći u našem asortimanu, također će se odlično uklopiti u klasično uređen interijer. U takvom interijeru ne možete pogriješiti niti sakristalnim lampama i lusterima.

Rustikalni  interijer zahtijevamalo manje fine i grublje elemente pa takve moraju biti i lampe.  Upotrijebite lampe sa postoljima od kovanog željeza , stare petrolejske lampe ili Edisonove žarulje.

Stojeće lampe su izvrstan način za postizanje ambijentalnog ugođaja, pa iskoristite tu mogućnost. One se  u pravilu stavljaju u kut prostorije, pokraj komode ili sofe. Možete je smjestiti i u spavaću sobu i hodnik. Posebna, efektna stojeća lampa u hodniku svojom ljepotom plijenit će pozornost posjetitelja već pri samom ulasku u vaš dom.

Dizajnerske lampe možda jesu skupe, ali  jedna dizajnerska lampa zapravo je i umetničko djelo.

Evo nekoliko savjeta za osnovno osvjetljavanje doma:

- Prije nego što kupite lampu koja vam je zapela za oko,  obavezno provjerite kako izgleda kad se uključi,kako biste bili sigurni da će zadovoljiti potrebe osvjetljenja i da je to ono što stvarno trebate.

- Dizajn lampe prilagodite interijeru. U klasičnom interijeru nikako ne pripadaju lampe od  umjetnih materijala niti lampe u modernim, jarkim bojama.

-  Ako vam  mogućnosti dopuštaju, nabavite jednu upečatljivu i dizajnersku lampu jednog  od renomiranih proizvođača poput  Foscarinija ili Artemide jer će  ona biti glavni dekorativni element prostorije i stvorit će vrhunski ugođaj.

U nastavku ćemo nabrojati i neke osnovne savjete koji će vam pomoći u uređenju doma.

- Ako vam nedostaje  svjetlosti, nasuprot prozora možete objesiti ogledala koja će, osim dojma dubine i vizualnog povećanja prostorije, ujedno dati i veću prirodnu osvijetljenost.

- Ako imate suprotni problem a to je previše osvijetljen prostor, nasuprot izvora svjetlosti zid obojite tamnijom bojom.

- Ako je vaš hodnik bez prirodne svjetlosti  prostor „otvorite“ koristeći se staklenim ciglama, mutnim staklom ili nekim otvorenim regalom do stropa.

- Ako imate više stropove, razmislite o velikom i efektom lusteru koji će dominirati prostorom

- Prostor možete izvrsno  osvijetliti i ravnomjerno postavljenom tzv. spot ugradbenom rasvjetom. Ona se posebno lako ugrađuje ako je u potanju viši strop.

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!