Kako osvijetliti spavaću sobu

 
 
 
 
 
 
 

Kako osvijetliti spavaću sobu

Spavaća soba je mnogo više od običnog mjesta za drijemanje. Bez obzira je li riječ od veličanstvenoj spavaćoj sobi ili malom kutku za spavanje, nalazi li se ona na jahti ili na tavanu, vi želite da to bude vaše ekskluzivno mjesto gdje se možete povući i uživati.

Dizajnerska rasvjeta koja se kreće od antiknih svjećnjaka pa sve do modernih visilica pomaže vam postići efekt sobe iz snova, namijenjene relaksaciji. Kako bi uspješno savladali taj zadatak ne ometajući ostale aktivnosti, morate obratiti pozornost na sljedeće detalje. Zapišite mjere sobe - visinu, širinu i dužinu – jer ne želite rasvjetu koja nije u ravnini. Rasvjeta sa jako dugim  stalkom nije preporučljiva jer smanjuje prostor osvjetljenja.

Što se tiče taštine, vlasnici soba najradije bi izabrali jako osvjetljeno mjesto, ali spavaća soba traži smirenu atmosferu koja potiče na spavanje. Od dječjih soba do soba za stariju populaciju, svatko ima individualne potrebe koje se odnose na svjetlo. Postavite svjetiljke  na ispravno mjesto da dobijete traženu atmosferu. Na primjer, spavaća soba bi trebala imati osvjetljenje prema dolje ali to nikako ne bi smjelo biti svjetlo usmjereno direktno prema krevetu. Isto tako, uz današnju ponudu prijenosnih lampi, rasvjeta postaje komfornost koju sami možete proizvesti pomoću fleksibilnih i prilagodljivih rasvjetnih tijela. Posebno je dobro što možete i sami izabrati jačinu svjetlosti, najčešće slabije jačine.

Još jedan faktor na koji se morate usredotočiti je instalacija regulatora jačine svjetlosti kako bi osigurali mogućnost promjene atmosfere prostora. Također se koriste i obojena i mekanija svjetla u tu svrhu. Ako je u pitanju svjetlost za čitanje  kupite ono koje je dobro zaštićeno i koje ima prekidač blizu svog tijela kako ne bi paljenjem i gašenjem istoga ometali svog partnera. Postoji i mogućnost kontroliranja takvih radnji pomoću infracrvenog daljinskog upravljača.

Trebam li još kupovati noćne lampice za spavaću sobu?

Definitivno da. One su najbolji način da osvjetlite uzglavlje i stvorite  simetričnu ravnotežu u sobi. Različiti stilovi, boje i veličine koje su danas u ponudi daju vam široki raspon opcija pomoću kojih možete komplementirati svoju sobu na ne pretjerano skup način. Obavezno pripazite da lampice budu prave visine.

Ako ih ipak ne vidite  kao dio svog životnog prostora ili biste voljeli redizajnirati čitavi prostor, možete izabrati fiksirane svjećnjake  koji se pričvršćuju na zid i za koje ćete biti sigurni da vam neće smetati za oči ili koje ćete moći preusmjeriti za neku namjensku radnju (jer imaju fleksibilne drške). Prikladni su za sve vrste spavaćih soba jer postoje u oblicima od klasičnih koje naglašavaju romantiku pa sve do uzbudljivih modernih verzija.

Najčešći izbor su svjetiljke koje služe stvaranju ugođaja i koje svojom atraktivnošću privlače pogled, posebno one sa regulatorom rasvjete. Većinom, međutim,  one ne služe nekom „pravom“ osvjetljavanju prostora već stvaranju ugodne atmosfere.

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!