Kako kupiti najbolju stolnu lampu za svoje potrebe?

 
 
 
 
 
 
 

Kako kupiti najbolju stolnu lampu za svoje potrebe?

Stolne lampe su prvenstveno važne zbog svoje namjene, bilo da je u pitanju posao, učenje ili nešto drugo. Ipak neki ih ljudi kupuju i za druge namjene, primjerice zbog načina kako naglašavaju estetiku radnog mjesta.

Kod kupnje ovih lampi morate uzeti u obzir nekoliko čimbenika kod biranja jačine, stila ili veličine, a to su: aktivnosti koje radite u tom prostoru, namjena lampe i uređenje same prostorije. Iako je kod ovih lampi važnija kvaliteta, a ne izgled, zašto ne biste dobili oboje? Nađite lampu koja i estetski odgovara Vašem oku.

Godine isto imaju važnu ulogu kod odabira jačine lampe - količina potrebne svjetlosti povećava se s brojem godina - ali važno je i ne pretjerati s količinom blještavila zbog smanjenja rizika od glavobolja i očnih upala.

Stolne lampe pomažu kod fokusiranosti i povećavaju produktivnost. Raznolika ponuda sada je dostupna za sve namjene u svim vrstama prostorija, spavaćih soba, soba za učenje ili ureda.

Kolika je ušteda energije kada su u pitanju stolne lampe?

Bez obzira da li je u pitanju financijska ušteda ili briga o okolišu, modeli štedljivih stolnih lampi se sada posebno dizajniraju u velikom broju kako bi se izašlo u susret zahtjevima kupaca. Pokazale su se korisne kod smanjenja potrošnje energije.

LED žarulje u stolnim lampama pokazale su se najprijateljskije prema okolišu u usporedbi s ostalim žaruljama. One koriste jednu petinu ukupne energije koju troše halogene žarulje. Dobra stvar je svakako to što ne morate mijenjati žarulje i što se nikako ne možete opeći na nju iako je upaljena.

Što je važnije, namjensko LED svjetlo koje pružaju stolne lampe može biti još efektivnije ako ga biramo i kroz spektar temperatura boja i kroz CRI ( indeks uzvrata boje) i time dobijemo najefektivnije svjetlo za određeni prostor. Dodatna prednost je svakako to što ne morate raditi niti kompromis što se tiče izgleda, jer su danas ta svjetla vrlo estetski korektna. To znači da možete birati i kvalitetu i ljepotu u stom proizvodu.

S druge strane, halogene lampe, koje proizvode bistro i jarko osvjetljenje , su izvrstan izbor u slučaju specifične namjene lampe. Najčešće se koriste žarulje sa žarnom niti jer one smanjuju odbljesak i stvaranje sjene zbog smjera i načina osvjetljivanja. Jedina mana im je što imaju kratki životni vijek i da su ipak prikladnije za ambijentalno osvjetljavanje.

Treća opcija je osvijetliti prostor pomoću fluorescentnih lampi. Njihova je svjetlost jaka, jača i od žarnih niti ali su jako skupe i treba im period zagrijavanja kako bi stvorile optimalnu količinu svjetlosti.

Možete probati i sa svjetlima punog spektra tzv. „full spectrum light“, a u pitanju su zapravo lampe koje pokrivaju sav spektar svjetlosti pa tako zapravo imitiraju sunčevu svjetlost. One su dizajnirane da pružaju maksimalnu količinu energije za bilo koju namjenu.

Životni vijek svake žarulje je činjenica koja Vam ne smije promaknuti. LED žarulje prosječno traju oko 50 000 sati ; fluorescentne i full-spectrum traju pet puta kraće, dakle 10 000 sati; dok halogene traju samo 1000-2000 sati.

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!