Inovativne ideje za rasvjetu – redizajnirajte svoj dom! (1. dio)

 
 
 
 
 
 
 

Inovativne ideje za rasvjetu – redizajnirajte svoj dom! (1. dio)

Na televizijskim ekranima gotovo svakodnevno pratimo emisije o uređenju doma, no možemo li si zapravo priuštiti troškove redizarniranja svog prostora kao što to oni prikazuju? Neupitno, trendovi uređenja stalno se mijenjaju zbog čega ćemo teško uspjeti preurediti kompletan prostor koji želimo promijeniti.

Jedna od komponenata koje definitivno možemo urediti je rasvjeta. Jednostavno i bez puno muke, pripremili smo nekoliko ideja za uređenje prostora, želeći time olakšati posao i organizaciju koja Vas čeka prilikom redizarniranja doma. Kao prvo, rasvjeta se dijeli na unutrašnju i vanjsku rasvjetu. Evo što to zapravo znači.

Unutrašnja rasvjeta

Ova vrsta rasvjete koristi se za uređenje interijera, dakle zatvorenog prostora. Najvažnije su, naravno, žarulje. Prilikom kupnje žarulja, sigurno ćete najviše pažnje usmjeriti na svjetlosnu jakost i trajanje žarulje. Potrebno je znati ponešto o vrstama grla žarulja. Postoje žarulje s različitim vrstama grla za različita rasvjetna tijela jer ne možete bilo koju žarulju umetnuti u bilo koju svjetiljku. 

Slika 1. Tvrtka Phillips proizvodi četiri vrste grla, a na Vama je da odaberete koja Vam se najviše sviđa!

Nije tajna ni da velike tvrtke razvijaju žarulje koje troše manje energije za jednake količine svjetlosti kao i one stare, klasične žarulje. Takva se vrsta rasvjete naziva LED, a uz njih se često spominju i slične, štedne žarulje. Na primjer, 7.5-vatna LED žarulja proizvodi jednaku količinu energije kao ona klasična, 40-vatna. Zato, birajte LED!

Specifičnost LED-a također je u tome što se takva žarulja ne zagrijava, pa može raditi neovisno o temperaturi i dužini jednokratnog trajanja. Obično LED vežemo uz nekakve šarene boje kao suprotnost svijetlu klasične žarulje; zato danas postoje mogućnosti kupnje više boja rasvjete koje možete prilagođavati i mijenjati daljinskim uređajem. Obično takve žarulje nemaju veliku svjetlosnu snagu, ali su prikladne za rijetke, posebne događaje i, uostalom, ne troše puno energije, a Vi štedite!   

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!