Dobar plan rasvjete može učiniti čuda za vaš dom, radno mjesto ili sobu za odmor:

 
 
 
 
 
 
 

Dobar plan rasvjete može učiniti čuda za vaš dom, radno mjesto ili sobu za odmor:

Recept za uspješnu rasvjetu je kombiniranje četiri različita tipa ili sloja rasvjete u svakoj prostoriji vašeg doma.
Prvi sloj je ambijentalna rasvjeta, indirektna rasvjeta koja jednoliko rasvjetljuje čitavu sobu. Ona uključuje prirodnu svjetlost, visilice i bilo koji oblik stropnih svjetiljki. Slijedeći korak je postavljanje  reflektora tj. namjenske rasvjete koja služi određenim svrhama a ponajviše kao svjetlost za čitanje i rasvjeta iznad radnr plohe u kuhinji.
Potom slijedi naglašavanje arhitekture sobe pomoću akcentne rasvjete, kao što je tračna ili na šinama ili prilagodljiva ugradbena rasvjeta.
Posljednji sloj uređenja čine dekorativna rasvjeta, kao što su lusteri i lampe.


Bez obzira želite li naglasiti vaš predivan kamin, sliku ili nova francuska vrata, najbolji način za to je korištenje akcente rasvjete kojom ćete privući pažnju na željeni element. Pokušajte to inkorporirati na način da je svjetlost usmjerena prema gore jer će to stvoriti blaži i nježniji efekt nego kod svjetlosti koja je usmjerena prema dolje.
Ukoliko imate strop sa drvenim gredama ili nekim drugim drvenim elementima obavezno dodajte zidne svijećnjake i sakrijte reflektore iza namještaja za stvaranje toplog sjaja koji mami na opuštanje.
Instaliranje dimmera tj. regulatora jačine svjetla štedi energiju i dozvoljava vam da ublažite preosvjetljeni prostor ili u slučaju da vam treba suprotno, da povećate rasvjetni momenat prostora. Veliki plus za kupovinu dimmera je produživanje roka trajanja vašim žaruljama i rijetka zamjena žarulja na teško dostupnim mjestima.
Ne pokušavajte osvijetliti čitavu kuhinju sa jednim ili dva mega-jakim rasvjetnim tijelima. To je recept za stvaranje sjena i blještavila. Umjesto toga koristite spoj ambijentalne, akcentne i namjenske rasvjete. U rasvjetna tijela stavite žarulje manje vataže. Na primjer, sa 100 vati rasvjete ispod kuhinjskih ormarića i 200 wati raspoređenih na više zidnih lampi, možete u svaku visilicu staviti žarulju od 20 wati i tako stvoriti ambijent koji nije pretjeran i previše osvjetljen.
Topla i nježna prirodna svjetlost, bolja od bilo koje žarulje, je idealan suradnik dobre rasvjetne sheme. Kod mijenjanja prozora, dodavanja stropnog prozora ili neke slične promjene koja će donijeti više svjetla, morate se osigurati od prejarke ili pretople prirodne svjetlosti. Prozor okrenut na zapadnu stranu možda će zahtijevati prekrivanje ili zatamnjeno staklo koje će smanjiti negativan utjecaj sunca.
Led žarulje Philips imaju visoki indeks temperature boja pa na taj način čine čuda kod isticanja boja i prostoru. Žarulje pružaju savršeno i jeftino akcentno osvjetljenje. Možda ćete trebati novo rasvjetno tijelo da bi implementirali ovakvu žarulju u njenu odgovarajući bazu, ali investiranje u par led svjetiljki za rasvjetu slike na zidu može kompletno promijeniti atmosferu sobe, i to uvijek na bolje.


Kvalitetno  napravljeno rasvjetno tijelo izgleda bolje, i daje čišću rasvjetu, pa ga gledajte na isti način kao da je u pitanju komad namještaja: Je li ovaj metal težak? Jesi li dijelovi od porculana a ne plastike? Da li sjenilo pokriva žarulju? Da li strujni dijelovi izgledaju čvrsto i sigurno? Da li ju je komplicirano montirati na željeno mjesto? Pitajte što god vas zanima...
Čuvajte okoliš i novac kupnjom štednih žarulja i to LED dioda i CFL fluorescentnih žarulja koje se reguliraju pomoću dimmera. Neke LED žarulje traju i do dvanaest godina.

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!