Brzi tečaj o lampama, rasvjetnim tijelima i žaruljama koji će vam osvijetliti put

 
 
 
 
 
 
 

Brzi tečaj o lampama, rasvjetnim tijelima i žaruljama koji će vam osvijetliti put

Kakvu vrstu rasvjete treba svaka prostorija?

Utvrđena su dva pravila što se tiče rasvjete prostorija: potrebno je više izvora svjetlosti različitih jačina kako bi se postigla ugodna ambijentalna rasvjeta, i potrebna vam je dobra namjenska rasvjeta koja će pomoći u bilo čemu što radite u nekoj od tih prostorija (čitanje, šivanje, oblačenje).

SPAVAĆA SOBA

Osvijetlite tri od četiri kuta, jednu od tih lampi usmjerite na neki objekt ( umjetnina, biljka, stolica). Koristite kombinaciju stolnih i podnih lampi, od kojih neke moraju imati svjetlost uperenu prema dolje a neke moraju svjetliti prema stropu. Ako imate stropnu rasvjetu obavezno koristite dimmer.

BLAGAVAONICA

Kako bi privukli ljude u ovaj prostor, učinite stol najosvjetljenijim komadom namještaja u sobi.  Koristite luster ili visilicu iznad stola, limitirajući vatažu na maksimalnih 100 vati. U ostalim dijelovima sobe najbolja će biti indirektna rasvjeta - ona je opuštajuća i laskava. Dajte prostoru nježnu notu postavljajući par stolnih lampi uz rubove zida ili par zidnih svijećnjaka.

KUHINJA

Fokusirajte se na stropnu rasvjetu sa dimmerom a uz prostor za kuhanje i  pripremu jela postavite niža rasvjetna tijela koja će vam pomoći u pripremi hrane. Koristite visilice, lampice ispod kuhinjskih ormarića i slično.

SPAVAĆA SOBA

Ciljajte na ugodnu I nježnu atmosferu: postavite lampe za čitanje pokraj kreveta, ali nemojte ih direktno usmjeriti na uzglavlja. Ako imate rasvjetna tijela u nizu, kao na primjer sa dvije fleksibilne glave, usmjerite ih prema prostoru za odijevanje. Na malenom stoliću, postavite malu, intimnu lampu sa žaruljom niske voltaže koja će imitirati svjetlost svijeće.

KUPAONA

Najbolji izbora za šminkanje je postavljanje lampi pokraj ogledala. Stropna lampa pomoći će u eliminaciji mogućih sjena na licu i potpuno će osvjetliti cijeli prostor. Ako imate veliku kupaonu, razmislite o instalaciji rasvjetnog tijela  kod tuša.

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!