10 koraka do savršene kuhinje

 
 
 
 
 
 
 

10 koraka do savršene kuhinje

Uređujete novi dom ili želite preurediti svoju staru kuhinju? Nekih detalja niste ni svjesni dok se u prostoru ne pojavi problem koji je trebalo previdjeti i u startu obraditi na način koji će biti efikasan, oku ugodan i odrađen smisleno.

1. Pedantnost - budite pedantni i ponesite svoj nacrt kuhinje kada ćete birati rasvjetu. Pazite na visinu  rasvjetnih tijela i na njihovu jačinu kako niti jedna površna u kuhinji ne bi ostala u mraku.

2. Radne jedinice - ukoliko je kuhinja veći prostor pazite na svaki ''dio'' ima svoj izvor svjetlosti. Sudoper, štednjak i pećnica, otok ukoliko ga imate te prostor u kojem najviše boravite i u kojem pripremate, sjeckate, miješate...

3. Boja svjetla - posavjetujte se sa stručnjakom koji tip žarulje odabrati, sjetite se koliko važno vidjeti boju u njenom izvornom obliku kada kuhate, o boji često ovisi vaša procjena da li je nešto dovoljno pečeno ili kuhano a tip žarulje je zaslužan za dobru procjenu!

4. Pozicioniranje - procjenite gdje će se nešto nalaziti u kuhinji i gdje ćete vi biti te prema tome posložite rasvjetna tijela kako se ne bi dogodilo da većinu vremena provodite u sjeni.

5. Dnevno svijetlo - ukoliko ste sretnici sa dovoljno danjeg svjetla vi ne morate toliko brinuti no ako vam istoga nedostaje, pronađite rasvjetna tijela koja oponašaju danju svjetlost. Neće vas umarati i oko vas će biti ''prirodna'' atmosfera.

6. Potrošnja - poznato je kako kuhinja ima najvišu potrošnju električne energije u kući, pećnice, štednjaci, mikrovalna, toster, blender... a nismo ih nabrojali sve, zar ne? Postoje rasvjetna tijela koja štede energiju, raspitajte se kod prodavača koja su to i iskoristite mogućnost uštede!

7 LED tehnologija - kuhinje su zagrijani prostori a kako biste se rashladili barem malo odaberite LED rasvjetu kao svoj primarni izvor svjetlosti. Zbog tehnologije kojom su rađene, diode se ne zagrijavaju niti zagrijavaju prostor oko sebe.

8. Raznovrsnost - kuhinjski šank novinarima i ilustratorima omiljeno je mjesto za pisanje, kutak na elementima vašem dječaku je najdraže mjesto s kojeg promatra roditelje dok kuhaju a vi najviše volite sjeckati i mutiti kraj prozora? Odaberite za svačije omiljeno mjesto rasvjetu po njihovoj mjeri. Igrajte se, pišite i kuhajte sa obiljem svjetlosti!

9. Dizajn - pratili ste određeni smjer kada ste uređivali kuhinju ali pri tom niste birali i rasvjetna tijela? Izbor je velik i pronaći ćete nešto što će se savršeno uklopiti u vaš stil!

10 Funkcionalnost prije svega - osim oblikom, bojom i cijenom vaša kuhinjska rasvjeta mora vas osvojiti i svojom funkcionalnošću! Ispitajte prodavače sve što vas zanima o rasvjeti koju želite kupiti!

Sad kada imate smjernice, ispijte kavu do kraja i zaputite se po lampicu za svoj omiljeni kutak u kuhinji.

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!