ventilator za kupaonicu forum

 
 
 
 
 
 
 

Instaliranje i idealna veličina ventilatora

"Ultraslim"

Danas mnoge sobe imaju vrlo niske stropove. Da bismo uživali u udobnosti stropnog ventilatora u takvim sobama, Casa Fan nudi "ultraslim" odnosno ultratanke i niske modele uređaja u širokom rasponu koji imaju vrlo nisku ukupnu visinu.

Prilikom procjene sigurnosti korisnika s stropnim ventilatorima, bitna je udaljenost od poda do donjeg ruba elisa. Ovi modeli opremljeni su elisama koje su vrlo blizu stropu.

Međutim, zbog uskog zračnog razmaka između lopatica i stropa i zbog toga što je kućište zatvoreno do stropa, postoji povećana otpornost na isporučeni zračni tok, čime se smanjuje količina pomaknutog zraka i njegov efektivni raspon.

Zbog toga su u Casa Fan tvornicama dodatno modificirali suspenziju mnogih svojih stropnih ventilatora tako da se mogu montirati bez pada. Primjerice, model TITANIUM Casa Fan ventilator mjeri samo 190 mm od stropa do donjeg ruba elisa i ima samo neznatno smanjenje nominalnog protoka zraka.

Koja je veličina idealna za vaš dom?

Tablica u nastavku daje naznaku koji je promjer ventilatora potreban za određenu veličinu sobe. Veličine su za kvadratne sobe s visinom stropa od 2,30 do 3,30 m. U višim prostorijama odaberite sljedeći najveći promjer ventilatora.

Ultraslim stropnim ventilatorima prostruji manje zraka nego kod ventilatora koji su klasičnih modela. Vrlo često nas pitaju: nije li 132 cm veliki ventilator? Naravno, ako zamislite disk promjera 132 cm na vašem stropu, onda je to doista veliko.

Ali imajte na umu da motor ventilatora mjeri samo 30 cm u promjeru. Ovisno o modelu, ventilatori mogu imati 3, 4 ili 5 lopatica koje su mnogo uže. To znači da uređaj izgleda mnogo ugodnije od diska istog promjera.

 

Veličina sobe

Promjer elisa

do 8m2

75 cm

< 10 m2

90 cm

8 - 12 m2

103 cm

10 - 16 m2

120 cm

12 - 25 m2

132 cm

18 - 32 m2

140 cm

25 - 45 m2

160 cm

30 - 50 m2

>180 cm

 

Ukrasne prirodne elise

Novost u asortimanu Casa Fan ventilatora su ukrasne elise od prirodnih materijala koje su ručno izrađene, možete pronaći vješto tkane štapove od ratana, obojeni ili lakirani bambus u prugama ili osušeno palmino lišće rastegnuto na okvir koje će stvoriti posebnu atmosferu i biti dizajnerski detalj bilo koje sobe. Ove elise mogu se kombinirati s mnogim Casa Fan stropnim ventilatorima, ovisno o vašim individualnim potrebama i željama.

Napominjemo da su ove elise ručno izrađene. Male razlike, kao što je odstupanje u boji između nekih elisa, pokazatelj su ručne izrade istih. Nejednolika priroda gornje površine lopatica uzrokuje turbulenciju, smanjujući protok zraka i djelotvoran raspon svakog ventilatora. Ako vam je potrebna velika brzina zraka, najbolji odabir za vas bile bi standardne obične drvene elise.

2, 3, 4 ili 5 elisa?

Broj elisa i općenito ukupna površina koju elise zauzimaju zajedno određuju volumetrijski zračni mlaz ventilatora. Jednako je važan i profil, odnosno oblik elise.

Optimalni oblik profila vođene elise ventilatora je ona koja je zakrivljena, provodi više zraka nego glatke elise ventilatora. Tako, na primjer, stropni ventilatori Casa Fan NORDIK serije s tri profilne metalne elise provodi više zraka nego dekorativni drveni model s pet ravnih elisa.

Stoga, u svim Casa Fan ukrasnim stropnim ventilatorima, kut nagiba elise je optimiziran za snagu motora i brzinu kako bi se osigurao najbolji mogući rezultat uz dobru energetsku učinkovitost i jedva primjetnu buku za uporabu u stambenim i poslovnim prostorima. Na zahtjev, npr. zbog estetskih razloga, neki modeli (npr. Casa Fan Royal ventilatori) mogu također biti opremljeni s dvije ili četiri elise.

Držači odnosno vratila ventilatora

Stropni ventilator sa standardnim kratkim spuštenim vratilom savršen je za visine stropova do oko 2,6 m. Do visine stropa od oko 4,0 m, preporučljivo je upotrijebiti 60 cm dubine. Alternativno, može se upotrijebiti donji dio od 120 cm.

Zbog strukturalnih razloga i gdje je to potrebno, vratilo ventilatora može se blago skratiti na bilo koju veličinu između minimalne moguće i postojeće dužine držača ventilatora.

Visina stropa

Vratilo ventilatora

do 2,4 m

kraći profil

do 2,6 m

standardni profil

do 3 m

50 cm

do 4 m

60 cm

do 5 m

100 cm

> 5 m

120 cm

 

Ugradnja

U principu, stropni ventilator treba biti ugrađen na čvrstu površinu bez vibracija. Za spuštene stropove (stropovi od drva ili gipsanih ploča), pazite da ventilator bude pričvršćen na gredu, gredu ili slično.

Bilo kakva neravnina stropa može dovesti do znatne buke. Pazite da bilo kakvi predmeti (žarulje, kabeli, itd.) nisu u blizini te ih ne mogu dodirnuti elise ventilatora.

Koristite samo montažnu opremu koja se isporučuje za montiranje Casa Fan ventilatora.

Na stranicama proizvoda možete pronaći uputstva kako montirati svaki tip ventilatora koji se nalazi u ponudi. Potrebni su vam samo odgovarajući vijci za strop s odgovarajućim zidnim utikačima. Ako niste sigurni hoće li vaš strop nositi težinu ventilatora, obratite se stručnjaku za pomoć ili savjet.

Casa Fan ventilatori dolaze sa svim potrebnim dodacima koje trebate prilikom montiranja ventilatora.

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!