stolne lampe art-rasvjeta

 
 
 
 
 
 
 

Kako kupiti najbolju stolnu lampu za svoje potrebe

Molim Vas da me usmjerite na najvažnija svojstva lampe koja bi trebala unijeti raznolikost u prostoriju.

Važno je znati koju vrstu lampe sada koristite i koju ste u budućnosti skloni kupiti. S obzirom da su stolne lampe sa vratom dizajnirane i za namjenu i za ambijentalno osvjetljenje, visinu možete mijenjati sami i to ovisno o tome želite li difuzno ili fokusirano svjetlo.

Njihov vrat je napravljen fleksibilnim upravo stoga da bi mogli usmjeriti svjetlost u željenom pravcu.

Najbolja je lampa ona koja će usmjeriti svjetlost prema onom što radite, a ne ona prema kojoj vi morate primicati radni materijal kako bi ga osvijetlili.

Također ju možete smjestiti  na stol ovisno o Vašoj dominantnoj strani, na primjer, ljevoruke osobe će staviti lampu na desnu stranu kako bi spriječila stvaranje sjene, i obrnuto.

Možete dodati i trosmjerni prekidač ili regulator jačine kako bi mijenjali intenzitet svjetla. To je od velike pomoći kada trebate usmjeriti svjetlost u proučavanje nekih izuzetno sitnih detalja.

Uz to, sprečava širenje snopa svjetla uokolo dok vi radite neke svoje druge aktivnosti.

Izaberite lampu koja ima ugrađeno i povećalo pa možete i zumirati na detalje bez da brinete ima li dovoljno svjetla.

Još jedno dodatno svojstvo je prilagodba koja se od svega ovoga pokazala najkorisnijom, a to je štipaljka ili clip-base.

Na taj način je osigurano da se nalazi iznad vaše glave, da ne tuče u oči a svejedno će proizvesti dovoljno svjetla da pokrije područje rada na stolu.

Što ako stolnu lampu želim upotrijebiti za stvaranje određenog dojma? Na što se moram fokusirati?

Osobne preference, vrsta prostorije i dizajn utječu na boju, stil i broj lampi koje ćete postaviti u sobu. Možete i slijedeće faktore uzeti u obzir :

Prvi faktor je da uvijek mora postojati neka kombinacija osvjetljenja i svaka nosi svoju važnost. Lampe su , primjerice, zanimljive jer dopuštaju igranje bojama, sjajem i apstraktnim detaljima.

Postavite svjetla na prikladna mjesta kako bi komplementirali strukturu same prostorije. Kod velikih prostorija općenito funkcioniraju sve velike i srednje lampe.

Ako već ne postoji postoji strujni izlaz kod mjesta gdje ste namjenili lampu- investirajte u njega,  jer su kablovi vrlo neatraktivni.

Sobe mogu ispasti divno ako ih znate urediti baz pretjerivanja. Tko zna, nekoliko predmeta koji izgledaju kao da se ne slažu sa ostalim može funkcionirati odlično kod Vas, a loše kod nekog drugog.

Obavezno morate biti sigurni da se ni grlo niti vrat lampe ne vide iz sjedećeg ili stajaćeg položaja jer to izuzetno kvari dojam. Visina u većini slučajeva nije važna aku su u pitanju elegantno dizajnirani komadi.

Budite sigurni da se sjena koju lampa daje ne svede na stvaranje ekstra odsjaja ne ljudima.

Pripazite i kada birate tkaninu za sjenila jer ona itekako utječe na širenje svjetlosti ali možda zahtijeva i posebno čišćenje i održavanje.

Kako bi stvorili luksuz kojima odišu neke zadivljujuće sobe nije potrebno kopirati isti pristup. Miješajte stilove i osvjetljenja i možda se iznenadite koliko to besprijekorno funkcionira.

Kako bi izveli Vašu ideju možete postaviti lampe koje će dijeliti sjenu iako su im baze potpuno različite. Budite ipak oprezni kako ne bi izgledalo da ne pristaju sobi ako su preformalne ili pretradicionalne.

Ako imate još neodgovorenih pitanja javite nam se. Bit će nam drago pomoći.

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!