podne svjetiljke

 
 
 
 
 
 
 

Inovativne ideje za rasvjetu – redizajnirajte svoj dom! (2. dio)

Zadnji put smo Vas upoznali s malim trikovima unutrašnje rasvjete – kako uštedjeti na žaruljama, kakve vrste rasvjetnih grla postoje, te zašto se baš odlučiti na LED-ice.

Sada je došao red na vanjsku rasvjetu. Ostanite s nama i saznajte kako ideje primijeniti na svoj vrt, dvorište ili terasu!

Vanjska rasvjeta

Kada razgovaramo o uređivanju vrtne rasvjete, primarni nam je cilj stvoriti lijep ugođaj koji će po mraku izgledati odlično. Podne lampe oduševljavaju, kraseći mnoge vrtove.

Najčešće prolazom stazama kroz vrt, ali također mogu voditi dvorištem do kuće. Dekorativne svjetiljke i svjetiljke u boji mogu poslužiti za isticanje posebnih dijelova Vašeg vrta.

Vrt možete učiniti veličanstvenim dodavanjem svjetlećih vodopada i jezera te osvjetljavanjem stabala. Iako cijene sežu i do 3.000 kuna za umjetna jezerca, njihovim postavljanjem znat ćete da ste napravili pravi korak.

Odgovarajućim dizajnom, terasa tijekom ljetnih mjeseci može postati Vaš omiljeni kućni prostor. Inovativna rasvjeta će terasu pretvoriti u produžetak interijera i tamo ćete provoditi puno više vremena od planiranog.

Art Rasvjeta nudi mnoštvo proizvoda ključnih u izradi željene rasvjete: downlightere, stropne svjetiljke, klasične lampe i brojne druge vrste rasvjete za potrebe terase. Zato posjetite stranicu art-rasvjeta.hr za najbolju ponudu rasvjete!

Zadnja, ali jednako bitna je rasvjeta za ulaz u kuću. I dok se tijekom Božićnih blagdana ulazna vrata ukrašavaju adventskim vijencima, lijepo je imati ukrase pred kućnim pragom i tijekom ostatka godine.

Neki se odlučuju za osvjetljenje samih vrata stavljajući lampe iznad ulaza, drugi ipak vole stavljati lampe lijevo i desno od vrata, obično u parnom broju svjetiljaka.

Ako nemate, ni ne želite stavljati svijetlo u neposrednu blizinu vrata, uredite puteljak koji vodi do ulaza modernim downlighterima.

Još idealnije za postavljanje downlightera čine se stepenice, jer i po najvećem mraku imate osvijetljen put do kuće.

Zato, ne čekajte! Odlučite se za navedene metode i uštedite, ali još važnije – budite zadovoljni svojom rasvjetom. 

Dobar plan rasvjete može učiniti čuda za vaš dom, radno mjesto ili sobu za odmor:

Recept za uspješnu rasvjetu je kombiniranje četiri različita tipa ili sloja rasvjete u svakoj prostoriji vašeg doma.
Prvi sloj je ambijentalna rasvjeta, indirektna rasvjeta koja jednoliko rasvjetljuje čitavu sobu. Ona uključuje prirodnu svjetlost, visilice i bilo koji oblik stropnih svjetiljki. Slijedeći korak je postavljanje  reflektora tj. namjenske rasvjete koja služi određenim svrhama a ponajviše kao svjetlost za čitanje i rasvjeta iznad radnr plohe u kuhinji.
Potom slijedi naglašavanje arhitekture sobe pomoću akcentne rasvjete, kao što je tračna ili na šinama ili prilagodljiva ugradbena rasvjeta.
Posljednji sloj uređenja čine dekorativna rasvjeta, kao što su lusteri i lampe.


Bez obzira želite li naglasiti vaš predivan kamin, sliku ili nova francuska vrata, najbolji način za to je korištenje akcente rasvjete kojom ćete privući pažnju na željeni element. Pokušajte to inkorporirati na način da je svjetlost usmjerena prema gore jer će to stvoriti blaži i nježniji efekt nego kod svjetlosti koja je usmjerena prema dolje.
Ukoliko imate strop sa drvenim gredama ili nekim drugim drvenim elementima obavezno dodajte zidne svijećnjake i sakrijte reflektore iza namještaja za stvaranje toplog sjaja koji mami na opuštanje.
Instaliranje dimmera tj. regulatora jačine svjetla štedi energiju i dozvoljava vam da ublažite preosvjetljeni prostor ili u slučaju da vam treba suprotno, da povećate rasvjetni momenat prostora. Veliki plus za kupovinu dimmera je produživanje roka trajanja vašim žaruljama i rijetka zamjena žarulja na teško dostupnim mjestima.
Ne pokušavajte osvijetliti čitavu kuhinju sa jednim ili dva mega-jakim rasvjetnim tijelima. To je recept za stvaranje sjena i blještavila. Umjesto toga koristite spoj ambijentalne, akcentne i namjenske rasvjete. U rasvjetna tijela stavite žarulje manje vataže. Na primjer, sa 100 vati rasvjete ispod kuhinjskih ormarića i 200 wati raspoređenih na više zidnih lampi, možete u svaku visilicu staviti žarulju od 20 wati i tako stvoriti ambijent koji nije pretjeran i previše osvjetljen.
Topla i nježna prirodna svjetlost, bolja od bilo koje žarulje, je idealan suradnik dobre rasvjetne sheme. Kod mijenjanja prozora, dodavanja stropnog prozora ili neke slične promjene koja će donijeti više svjetla, morate se osigurati od prejarke ili pretople prirodne svjetlosti. Prozor okrenut na zapadnu stranu možda će zahtijevati prekrivanje ili zatamnjeno staklo koje će smanjiti negativan utjecaj sunca.
Led žarulje Philips imaju visoki indeks temperature boja pa na taj način čine čuda kod isticanja boja i prostoru. Žarulje pružaju savršeno i jeftino akcentno osvjetljenje. Možda ćete trebati novo rasvjetno tijelo da bi implementirali ovakvu žarulju u njenu odgovarajući bazu, ali investiranje u par led svjetiljki za rasvjetu slike na zidu može kompletno promijeniti atmosferu sobe, i to uvijek na bolje.


Kvalitetno  napravljeno rasvjetno tijelo izgleda bolje, i daje čišću rasvjetu, pa ga gledajte na isti način kao da je u pitanju komad namještaja: Je li ovaj metal težak? Jesi li dijelovi od porculana a ne plastike? Da li sjenilo pokriva žarulju? Da li strujni dijelovi izgledaju čvrsto i sigurno? Da li ju je komplicirano montirati na željeno mjesto? Pitajte što god vas zanima...
Čuvajte okoliš i novac kupnjom štednih žarulja i to LED dioda i CFL fluorescentnih žarulja koje se reguliraju pomoću dimmera. Neke LED žarulje traju i do dvanaest godina.

Rasvjeta za hodnike

Sanjate o preuređenju svog doma? Želite si učiniti život što udobnijim? Ulaganje u kvalitetnu i dobro postavljenu rasvjetu dio je odgovora na oba problema. U nastavku pročitajte kako preobraziti mračan ili uzak hodnik u svijetlu, ugodnu prostoriju!

Iskoristite šarm modernih visilica za instant osvježenje

Mračni, bezlični hodnici sigurno nisu prvo što pada na pamet kad je riječ o prostorima kojima je potrebno preuređenje, ali su ipak ono što nas prvo dočeka pri ulasku u naše domove. Jedan od najlakših načina za osvježenje takvih prostorija jest prilagodba rasvjete. Ako su promjena i bolje osvjetljenje sve što vam treba, razmislite o tomu da uložite u neku od modernih visilica iz naše raznolike ponude. Sigurno ćete naći nešto što će pomoći vašem hodniku da zablista sasvim novim sjajem!

Poigrajte se potencijalom modernih plafonjera

Prostor koji želite osvježiti ne može se pohvaliti praktičnošću? Čest je to problem koji se ipak dosta lako može riješiti uz pomoć trunka mašte i pravih pomagala, kao što je strateški postavljena rasvjeta. Imate li problema s prostorom, razmislite o tomu da svoj hodnih osvijetlite uz pomoć više komada manjih rasvjetnih tijela umjesto jednim velikim lusterom. Naša ponuda uključuje cijeli niz modernih plafonjera svih veličina i stilova, što znači da nećete imati problema naći točno ono što vam odgovara!

Dodajte zidnu rasvjetu za toplinu

Hodnik vam je i prostran i lijepo uređen, ali mu svejedno nešto nedostaje? Odgovor na to pitanje mogao bi biti toplina svjetlosti kojom ga osvjetljavate. Dodavanje nekolicine ili čak samo jednog rasvjetnog tijela koje daje toplu svjetlost moglo bi napraviti veću razliku nego što mislite. Naša zidna rasvjeta uključuje svjetiljke svih veličina, oblika, materijala i boja – sve što trebate napraviti jest donijeti odluku, a mi ćemo se pobrinuti za sve ostalo!

Uštedite na prostoru uz ugradbene svjetiljke

Prostor vam je još uvijek problem? Čak i ako je riječ o najmanjem hodniku, svejedno ga se može osvijetliti na način da rasvjetna tijela ne zauzimaju skoro ništa mjesta. Naše ugradbene svjetiljke, na primjer, idealno su rješenje za mračne prostore, bili oni uski ili niska stropa. Pošto ih imamo u različitim veličinama, nećete imati problema s osmišljavanjem savršene rasvjete za problematične prostore!

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!