led trake za stepenice

 
 
 
 
 
 
 

Led tehnologija (led trake ,led žarulje i kompletna led rasvjeta)

Američki laboratorij General Electrica prije pedeset godina pokrenuo je revoluciju stvorivši svijetlo budućnosti, LED tehnologiju.

Zanimljivo je kako su prva razvijena LED rasvjeta bila u crvenom tonu te su se 1993. godine pojavila zelena LED rasvjeta, bijelo LED svjetlo je posljednje izumljeno i još uvijek se smatra relativno novim na tržištu.

Ekološka osviještenost postaje sve veća i pokušava ju se uvesti na sva vrata zakonskim propisima i regulativama. Klasična rasvjeta kakvu poznajemo u potpunosti će se proglasiti toksičnim otpadom te će se za njeno korištenje plaćati visoki nameti.

Led - Light Emitting Diode je poluvodički element koji emitira električni signal u svjetlost.

led trake

Elektroni koji prelaze iz vodiča u valentni pojas oslobađaju dva vida energije, toplinu i zračenje, o njihovoj jačini ovisi boja i jačina tona svjetlosti koji može biti u rasponu od infracrvenog do ultraljubičastog svjetlosnog dijela spektra.

Ovaj tip svjetlosti se naziva polarizirani, odnosno emitira svjetlosnu energiju kada kroz diodu protječe električna energija.

Na tržištu možemo pronaći sve više visokoučinkovitih LED izvora rasvjete ; svjetiljki, sustava, komponenti ili dioda.

Efikasnost LED tehnologije raste iz dana u dan, male dimenzije, izuzetna kontrola nad emitiranim svjetlom su samo od nekih prednosti koje donosi LED. Otpornost na ekstremno niske i visoke temperature i visoka trajnost (60 000 sati).

Najpoznatiji primjer LED-a u svakodnevnom životu su velike svijetleće reklame, koriste se posebne ''power'' LED diode koje imaju široki raspon emitiranja svjetla, preko sto stupnjeva i izuzetan intenzitet svjetlosti.

Brza i jednostavna montaža, dug vijek trajanja (ovisno o boji diode može trajati i do 30 godina) i niski radni napon te jednostavnost montaže ovakvog vida rasvjete stavljaju LED na vrh liste u marketinškoj industriji.

Ušteda električne energije dostiže polovicu prethodne potrošnje ovisno o boji u usporedbi sa neonom.

 

Modul Efekt omogućuje upravljanjem pojedinih diodnih grupa te njihovim programiranjem postižemo kontinuirano izmjenjivanje tonaliteta i svjetlosne efekte bez žive, otrovnih plinova, stakla ili raznih pomičnih djelova u kojima su se prethodno

korištene neonske žarulje nalazile.

Neonsku cijev savršeno mijenja LED Neon Flex koja se sastoji od LED dioda koje su zalivene PVC prozirnom oblogom koja ''izglađuje'' razlomljenost dioda i tvori cjelinu koja intenzitetom i svojom svjetlošću izjednačuje izgled sa neonom.

LED trake koriste se za osvjetljavanje gravura u plexi staklu, iznimno su malih dimenzija - 6,5 mm te ih možemo pronaći u dva tipa razmaka između dioda 21, 42 mm te u pet različitih boja - crvena, zelena, plava i žuta te bijeloj svjetlosti.

LED flex trake su zapravo savitljive PVC cijevi četvrtastih ploha koje služe za zaštitu dioda. Presjek cijevi je minimalan te je zbog toga cijev savitljiva u potpunosti.

LED tube su zapravo polikarbonatne cijevi koje u sebi imaju poseban tip dioda.

Cjelovito emitiranje svjetlosti dobivamo refleksijom boje o cijev  i disperzijom točkastog uzorka.

Tube možemo razlikovati prema mogućnostima emitiranja svjetlosti; tube koje emitiraju jednu boju ili tube koje su podijeljene na polja kojima se upravlja programski.

Rasvjeta za hodnike

Sanjate o preuređenju svog doma? Želite si učiniti život što udobnijim? Ulaganje u kvalitetnu i dobro postavljenu rasvjetu dio je odgovora na oba problema. U nastavku pročitajte kako preobraziti mračan ili uzak hodnik u svijetlu, ugodnu prostoriju!

Iskoristite šarm modernih visilica za instant osvježenje

Mračni, bezlični hodnici sigurno nisu prvo što pada na pamet kad je riječ o prostorima kojima je potrebno preuređenje, ali su ipak ono što nas prvo dočeka pri ulasku u naše domove. Jedan od najlakših načina za osvježenje takvih prostorija jest prilagodba rasvjete. Ako su promjena i bolje osvjetljenje sve što vam treba, razmislite o tomu da uložite u neku od modernih visilica iz naše raznolike ponude. Sigurno ćete naći nešto što će pomoći vašem hodniku da zablista sasvim novim sjajem!

Poigrajte se potencijalom modernih plafonjera

Prostor koji želite osvježiti ne može se pohvaliti praktičnošću? Čest je to problem koji se ipak dosta lako može riješiti uz pomoć trunka mašte i pravih pomagala, kao što je strateški postavljena rasvjeta. Imate li problema s prostorom, razmislite o tomu da svoj hodnih osvijetlite uz pomoć više komada manjih rasvjetnih tijela umjesto jednim velikim lusterom. Naša ponuda uključuje cijeli niz modernih plafonjera svih veličina i stilova, što znači da nećete imati problema naći točno ono što vam odgovara!

Dodajte zidnu rasvjetu za toplinu

Hodnik vam je i prostran i lijepo uređen, ali mu svejedno nešto nedostaje? Odgovor na to pitanje mogao bi biti toplina svjetlosti kojom ga osvjetljavate. Dodavanje nekolicine ili čak samo jednog rasvjetnog tijela koje daje toplu svjetlost moglo bi napraviti veću razliku nego što mislite. Naša zidna rasvjeta uključuje svjetiljke svih veličina, oblika, materijala i boja – sve što trebate napraviti jest donijeti odluku, a mi ćemo se pobrinuti za sve ostalo!

Uštedite na prostoru uz ugradbene svjetiljke

Prostor vam je još uvijek problem? Čak i ako je riječ o najmanjem hodniku, svejedno ga se može osvijetliti na način da rasvjetna tijela ne zauzimaju skoro ništa mjesta. Naše ugradbene svjetiljke, na primjer, idealno su rješenje za mračne prostore, bili oni uski ili niska stropa. Pošto ih imamo u različitim veličinama, nećete imati problema s osmišljavanjem savršene rasvjete za problematične prostore!

Ugradbena rasvjeta

Kad dođe trenutak biranja rasvjetnih tijela za prostor koji se uređuje, mnogi se začude broju dostupnih proizvoda koji su svi međusobno različiti. Kako odabrati najbolje za vlastiti dom ili uredski prostor? U nastavku vam želimo ukazati na brojne prednosti korištenja ugradbene rasvjete!

Ušteda prostora

Želite uštediti na prostoru? Odabiranje ugradbene rasvjete jedan je od najlakših načina za uštedu. Ali začudili biste se koliku razliku ova vrsta rasvjete može napraviti i u prostorima za koje se nikako ne bi moglo reći da su skučeni. Kolika god bila prostorija koju želite urediti, ovakvo svjetlo učinit će ju većom. To je jedna od njegovih većih prednosti i razlog zašto postaje sve popularniji diljem svijeta!

Rasterećenje instalacija

Krenuli ste preuređivati i želite sasvim nov sustav rasvjete, ali ne biste htjeli preopteretiti već postojeće instalacije? Umjesto da se ograničite na najteže komade, kakvi su klasični lusteri, zašto ne uzeti u obzir neke od najlakših dostupnih proizvoda u odgovarajućoj kategoriji? Ugradbena rasvjeta dat će vam mnogo više mogućnosti prilagodbe postojećim električnim instalacijama od većine tradicionalnih vrsta rasvjete!

Prostorna funkcionalnost

Već smo rekli da vam ugradbena rasveta može uštediti na prostoru, ali time nismo iscrpili sve što o tomu imamo za reći. Pošto se kod ove vrste rasvjetnih tijela uglavnom radi o manjim komadima, lakše ih je razmjestiti po prostoriji tako da postignete optimalno osvjetljenje. Ovo znači da iako morate nabaviti više komada ugradbenih svjetala, isto tako dobivate i mnogo više prostora za manevar kad je riječ o uređivanju!

Stilska sloboda

Kao i drugih rasvjetnih tijela, tako i ugradbenih svjetala ima u svim mogućim oblicima, bojama i materijalima. Ne trebate se bojati da ćete odabirom ove vrste rasvjete dobiti manje mogućnosti izražavanja vaše osobnosti i stilskih preferenci. Dapače, moći ćete postići i neke od stvari koje nije tako lako izvesti uz pomoć klasičnih rasvjetnih tijela!

Naglašavanje pojedinačnih elemenata

Jedna od takvih stvari upravo je naglašavanje pojedinačnih elemenata. O čemu je ovdje riječ? Zamislite da želite naglasiti neki zid, sliku ili skulpturu, ali na vrlo suptilan način. Teško bi vam bilo to izvesti samo uz pomoć stolne svjetiljke. Ali ugradite li jedno maleno, suptilno svjetlo direktno u zid iza slike, vrlo ste lako postigli točno ono što ste htjeli!

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!