kuhinjska rasvjeta

 
 
 
 
 
 
 

Savjeti za novu kuhinjsku rasvjetu

Ako ste ikada radili makeover kuhinje znate na što sliči tako veliki zahvat i koliko je zahtjevna njegova izvedba. Trebam li obojiti zidove? Trebam li prvo postaviti nove podove? Bi li najjednostavnije bilo da unajmim radnike? Mnogo je pitanja i izbora vezanih uz taj posao, ali evo nekoliko trikova koji bi vam mogli olakšati taj proces i malo umanjiti zbunjenost i neznanje.

Prije nego što krenete u renoviranje podova ili instalacije novih uređaja u kuhinju, pametno je prvo postaviti nova rasvjetna tijela.

Najefektivniji mogući način osvjetljenja kuhinje sastoji se od četiri dobro kombinirana sloja: funkcija, ambijent, naglasak i dekorativni elementi rasvjete.

Ako tražite vrhunske rasvjetne elemente, ne morate tražiti dalje od Art-rasvjete koja nudi dizajnerska rasvjetna tijela koji će vas ostaviti bez daha. Lusteri, zidne svjetiljke, stropne visilice…vaša kuhinja će zasjati novim sjajem.

Ukoliko zatrebate savjet o uređenju, o električnim instalacijama, montaži, ili bilo čemu drugom vezanim za rasvjetu vaše kuhinje, obratite nam se s povjerenjem. Iskustvo naših djelatnika i širok asortiman rasvjetnih tijela osigurat će vrhunsku izvedbu u kojoj ćete uživati.

Kuhinjska rasvjeta ili rasvjeta za kuhinje

Kuhinja – prostor sortiranja i odlaganja hrane,  pripreme hrane, organizacije pribora i posuđa, pa je rasvjetom potrebno osigurati neometano obavljanje svih tih radnji. Preporuka je uporaba linijske rasvjete ispod gornjih kuhinjskih elemenata, koja će osigurati dobru rasvjetljenost radne plohe. Osim toga, potrebna nam je i stropna rasvjeta, koja će posebno trebati u trenucima održavanja (čišćenje prostora). Oblik svjetiljaka je dosta proizvoljan i uvelike ovisi o opremi interijera kao i o spoju s ostalim prostorima stana (kuće). Dakle mogu se koristiti lafonske svjetiljke ali i linearne stropne svjetiljke.

Često se susreću i rješenja s halogenim žaruljicama postavljenim u nadstrešnu plohu kuhinjskih elemenata. Ta rasvjeta je u glavnom dekorativne funkcije ali pomaže i u rasvjetljavanju interijera gornjih kuhinjskih ormarića. Ovisi uvelike konstrukciji kuhinjskih elemenata.

 

Kuhinjska rasvjeta

Copyright © art-rasvjeta.hr. Sva prava pridržana. Ovaj tekst je zaštićen autorskim pravom

Kuhinja - Rasvjeta

Kuhinja - RasvjetaZa većinu ljudi kuhinjski prostor predstavlja dio stana u kojem se najviše vremena provodi pripremajući i konzumirajući hranu, pa će primjerena i dobra rasvjeta pomoći da kuhinja bude još sigurnija, čišća i ugodnija. U kuhinji bi trebalo biti više rasvjetnih tijela, naime samo jedno stropno svjetlo nije dovoljno jer ćete zapravo jesti i kuhati u mraku. Koliko god velika bila vaša kuhinja, svjetlost bi trebala dolaziti i sa strane ili iza mjesta na kojemu radite i kuhate, a nikako vam ne bi trebala biti usmjerena u lice. Dobra Vam je rasvjeta potrebna i iznad sudopera, pećnice, hladnjaka i ostalih radnih površina (fluo svjetiljka ili halogena svjetiljka). Kuhinjsko bi svjetlo trebalo odgovarati prirodnu svjetlu jer biste morali biti u mogućnosti dobro vidjeti kulinarske namirnice kako biste ih mogli usporediti s onim kako one djeluju u prirodi. Dakle, iz zdravstvenih, ali i iz estetskih razloga. Ako u kuhinji/blagovaonici imate viseću svjetiljku (visilica), postavite je na dug pomičan kabel i prilagodite je ugođaju koji želite postići prilikom objeda – svjetiljku nemojte spuštati prenisko nad stol kako ne bi zaslijepila ljude koji jedu

, ali nemojte je fiksirati ni previsoko kako biste što bolje vidjeli jelo na tanjuru. Kao dodatno svjetlo možete upotrijebiti i kakvu svjetiljku koja se veoma lako prilagođuje Vašim potrebama (npr. tzv. „štipaljka-kvačica“ ili reflektor (spotlight)).

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!