artemide rasvjeta

 
 
 
 
 
 
 

Kako odabrati Artemide lampe za svaku prostoriju u domu

Želite odabrati pravu rasvjetu za svoj dom, ali ne znate otkud biste počeli? Artemide lampe odličan su odabir za svaki dom, ali treba biti oprezan. Dakle, kada je vrijeme za odabir rasvjete za prostorije, gdje početi?

Različite sobe trebaju različite vrste rasvjete. U nekim sobama trebate lampe koje će cijelu sobu okupati u svjetlu. U drugima, trebate samo svjetlo u malim, koncentriranim područjima. Ponekad želite da se svjetiljka uklopi s vašim dekorom, dok drugi puta želite da se istakne kao dekorativni naglasak. Ali kako odabrati? Idemo vidjeti neke odgovore.

Artemida lampe u dnevnom boravku

Budući da je vaš dnevni boravak zajedničko područje, sve svjetiljke koje odaberete staviti u ovu sobu bit će na vidjelu za svakoga tko dođe u vaš dom. Koristite podne ili viseće Artemide lampe kao svoju glavnu ambijentalnu rasvjetu, te ju dopunite Artemide stolnim lampama. Ako na zidu imate slike ili fotografije, slobodno upotrijebite rasvjetu za naglaskom (poput LED traka ili reflektora) da biste ih istaknuli. Ono što je najvažnije, dnevni boravak je prostor za druženje i razgovor; pobrinite se da ne ometate vidik  - vi i vaši gosti trebate biti u mogućnosti vidjeti jedni druge bez da vam smeta, recimo, loše postavljena stolna svjetiljke.

Artemide lampe u spavaćoj sobi

Ako nemate svjetlo u svojoj spavaćoj sobi, upotrijebite podnu svjetiljku ili dvije da biste osigurali opću svjetlost za sobu. Noćne svjetiljke bi trebale biti manje od onih koje biste koristili u dnevnoj sobi. Također, budite sigurni da Artemide stolne lampe ne preplavljuju noćni ormarić na koji ste ih postavili; još treba ostati dosta mjesta za druge stvari na površini stola.

Artemide lampe u uredu

Kada radite, morate se usredotočiti na ono što radite – a tako birajte i rasvjetu. Držite stol i stolni prostor čistima odabirom podne ili viseće zidne Artemide lampe. Također, kako bi vam pomogli da se usredotočite na ono što radite, odaberite žarulje s jednostavnijim stylingom. Svjetiljke koje se uklapaju u dekor vašeg ureda manje su uznemirujuće i zbunjujuće, što omogućuje puno produktivniji radni prostor.

Artemide lampe u dječjoj sobi

Poput većine dječjih soba, rasvjeta za dječje sobe ima tendenciju biti manja i šarenija od odraslih verzija. Bilo da odabirete podnu Artemide lampu, stolnu svjetiljku ili čak noćno svjetlo za njihovu sobu, pazite da obratite pozornost na njihove interese. Važnije je da vaše dijete voli izgled svoje sobe nego da se sve boje savršeno uklapaju.

Tolomeo Artemide kolekcija na akciji!

Ponosni smo što možemo najaviti da nudimo  akcijske cijene stolnih svjetiljaka  Artemida Tolomeo Micro. Prepoznat kao ikona talijanskog dizajna, Tolomeo je dizajn kojeg su Michele De Lucchi i Giancarlo Fassina predstavili još 1987. Nagrađeni su nagradom Compasso D'Oro 1989.

Tolomeo - sa svojom tankom i elegantnom siluetom i naprednom tehnologijom - odavno je jedan od dizajnerskih klasika.

Tolomeo kolekcija je iznimno raznoliki set rasvjetnih tijela dizajniran kako bi ispunio potrebe različitih vrsta osvjetljenja prostora. Tijekom godina, Tolomeo je pridobio  Artemidinu zahtjevnu klijentelu koja cijeni svjetlost stvorenu  kao izvor života koja služi za stvaranje emocija.

Tolomeo kolekcija uključuje unikatan asortiman veličina, izvedbi i boja i nastavlja se razvijati i dizajnom i tehnološki,  prigrljujući posljednju LED tehnologiju. Tijekom godina, riječ Tolomeo postala je sinonimom kvalitete i modernog dizajna.

TOLOMEO KOLEKCIJA STOLNIH LAMPI

"Tolomeo Table" predstavlja savršen spoj veličanstvenih arhitektonskih detalja i vrhunske obrade. Ovo rasvjetno tijelo može se besprijekorno uklopiti u raznolike prostore, kao što su spavaće sobe, uredi, hotelske sobe, ili bilo koji drugi prostor gdje se njeguju kvaliteta I estetika. Tolomeo Table Kolekcija uključuje stojeće svijetiljke za prilagodljivo direktno i/ili raspršeno svjetlo namijenjenjo određenom zadatku. Sijalice, halogeni, fluorescentni ili LED modeli dostupni su u prodaji.

TOLOMEO ZIDNA KOLEKCIJA

Jednostavan, elegantni dizajn I precizni detalji čine ovu kolekciju izuzetnom. Ovaj set svijetiljki načinjen je da ugodi čovjeku. Zamišljene su kao novi model življenja I uživanja u svjetlosti, zahvaljujući pozitivnom utjecaju koje svjetlost ima na psiho-fizičko stanje čovjeka. Tolomeo zidna kolekcija uključuje fleksibilne zidne svijetiljke , sa direktnim, indirektnim, i/ili raspršenim, usijanim, halogenim, fluorescentnim ili LED osvijetljenjem.

TOLOMEO VISILICE

Ove svjetiljke su savršen spoj funkcionalnosti I elegancije; izvanredna revolucija iconic Tolomeo elemenata. Nastavak svjetiljke ima prilagodljivu ruku koja se može pozicionirati gdje god zatrebate svjetlo. Ovj  dodatak dizajniran je kako bi zadovoljio važne ljudske potrebe kao što su udobnost, odmor I ugodno osvjetljenje. U dodatku, postoji i aluminijska drška koja se ne zagrijava, a sve u svrhu lakšeg manevriranja. Tolomeo Suspension Kolekcija uključuje svjetiljke koje se mogu koristiti za direktno, indirektno, i/ili raspršeno I fluorescentno osvjetljenje.

Rasvjeta za hodnike

Sanjate o preuređenju svog doma? Želite si učiniti život što udobnijim? Ulaganje u kvalitetnu i dobro postavljenu rasvjetu dio je odgovora na oba problema. U nastavku pročitajte kako preobraziti mračan ili uzak hodnik u svijetlu, ugodnu prostoriju!

Iskoristite šarm modernih visilica za instant osvježenje

Mračni, bezlični hodnici sigurno nisu prvo što pada na pamet kad je riječ o prostorima kojima je potrebno preuređenje, ali su ipak ono što nas prvo dočeka pri ulasku u naše domove. Jedan od najlakših načina za osvježenje takvih prostorija jest prilagodba rasvjete. Ako su promjena i bolje osvjetljenje sve što vam treba, razmislite o tomu da uložite u neku od modernih visilica iz naše raznolike ponude. Sigurno ćete naći nešto što će pomoći vašem hodniku da zablista sasvim novim sjajem!

Poigrajte se potencijalom modernih plafonjera

Prostor koji želite osvježiti ne može se pohvaliti praktičnošću? Čest je to problem koji se ipak dosta lako može riješiti uz pomoć trunka mašte i pravih pomagala, kao što je strateški postavljena rasvjeta. Imate li problema s prostorom, razmislite o tomu da svoj hodnih osvijetlite uz pomoć više komada manjih rasvjetnih tijela umjesto jednim velikim lusterom. Naša ponuda uključuje cijeli niz modernih plafonjera svih veličina i stilova, što znači da nećete imati problema naći točno ono što vam odgovara!

Dodajte zidnu rasvjetu za toplinu

Hodnik vam je i prostran i lijepo uređen, ali mu svejedno nešto nedostaje? Odgovor na to pitanje mogao bi biti toplina svjetlosti kojom ga osvjetljavate. Dodavanje nekolicine ili čak samo jednog rasvjetnog tijela koje daje toplu svjetlost moglo bi napraviti veću razliku nego što mislite. Naša zidna rasvjeta uključuje svjetiljke svih veličina, oblika, materijala i boja – sve što trebate napraviti jest donijeti odluku, a mi ćemo se pobrinuti za sve ostalo!

Uštedite na prostoru uz ugradbene svjetiljke

Prostor vam je još uvijek problem? Čak i ako je riječ o najmanjem hodniku, svejedno ga se može osvijetliti na način da rasvjetna tijela ne zauzimaju skoro ništa mjesta. Naše ugradbene svjetiljke, na primjer, idealno su rješenje za mračne prostore, bili oni uski ili niska stropa. Pošto ih imamo u različitim veličinama, nećete imati problema s osmišljavanjem savršene rasvjete za problematične prostore!

Renomirane dizajnerske brendove kao što su Artemide, Foscarini, Murano Due, Itre, Gallery

Foscarini rasvjeta Artemide Murano Due

U stalnoj ponudi u našem salonu rasvjete u Tratinskoj 37 nudimo renomirane dizajnerske brendove kao što su Artemide, Foscarini, Murano Due, Itre, Gallery, Flos, Fabbiani, Modular i Artemide Arhitectura
   
Artemide –Artemide je pridonio povijesti međunarodnog dizajna s proizvodima kao što su Eclisse (1967, od Vico Magistretti), Tolomeo (1989, od Michele De Lucchi i Giancarlo Fassina) i (2004, od Herzoga & de Meurona), svi ovi proivodi su primili Compasso d’oro nagrade. Godine 1994 dobio Artemide “Compaso d’oro”  i nagradu European Design nagradu za 1997.
Artemide svjetiljke smatraju na međunarodnoj razini kao i dizajn ikona suvremenog dizajna, oni su izloženi u većini muzeja moderne umjetnosti i dizajna zbirke. (MoMA - New York, Metropolitan Museum of Art - New York, Victoria i Albert muzej - Londra, Museo Nazionale della Scienza e della Tecnica - Milano, Galleria Nazionale d’Arte Moderna - Roma, Parigi, Centre Georges Pompidou ECC).
Artemide je uvijek surađivao s najpoznatijim svjetskim dizajnerima i aktivno promiče radionice s dizajnom školama (npr. Royal College of Art, London), kako bi pronašli najbolje mlade talente.

Foscarini-Istraživanje i inovacije, pozornost na kvalitete u proizvodnji i uslugama, međunarodni fokus, maksimalnu fleksibilnost i, iznad svega, proizvod usmjeren ka kulturi koja je rezultat dobrog dizajna: to su elementi koji karakteriziraju Foscarini. Foscarini je identitet tvrtke.
Kao rezultat tih osobina, Foscarini je uspio razviti svoju kolekciju modela s jakom osobnošću, plod usklađenosti između dizajna i proizvodnje.
Partnerstvo s velemajstorima i mladim talentima iz međunarodnog dizajnerskog kruga, s različitim vrstama profesionalnog iskustva i kreativnosti, projekta i fleksibilnost, doveli su do originalnih proizvoda i posebnog dizajna.
Foscarinijev međunarodni fokus je doveo do razvija čvrste prodajne mreže, s više od 2500 prodajnih mjesta multibrend u 50 zemalja, uz potporu visoke kvalitete usluga korisnicima, UNI EN ISO 9001 certifikat od 1996.
Sve to je omogućilo Foscarini-u lansirati svoj \“Successful Living from Diesel with Foscarini« zbirka, rezultat partnerstva s Diesel, međunarodni brand i stil života voditelj: novi jezik i nove estetike.

Murano Due- FDV grupa je osnovana 2002, sa ciljem pristupanja udruženo nekoliko brandova koji su prisutni na tržištu rasvjetnih tijela, FDV Group SpA namjerava graditi novi pristup rasvjeti za dom i stan, te povećati svoju prisutnost u talijanskom i međunarodnom tržištu:  I Tre, Murano due, Aureliano Tos o Illuminazione Dal 1938, Galerija di Vetri i Alt Lucialternative, Luxit i Leucos, sedam međunarodno priznatih brendova, kako bi svjetlo bilo oblik dizajna.

I Tre je osnovan 1975 godine i potvrdio svoj identitet kroz modele vrhunske kvalitete, tehničke performanse i dizajn rasvjete, koristeći široku paletu različitih materijala daje nova tehnološka tumačenje na svjetlo i staklo.
Murano due je osnovan 1982 i slijedi stoljeća \“stare tradicije Murano stakla\”, dovodeći ga do danas sa suvremenim tehnikama i novim idejama. Moderni profinjenog dizajna i vrhunske kvalitete materijala su jake točke ove marke.

Aureliano Toso Illuminazione dal 1938 proizvodi opremu s jednostavnim linijama ipak u modernom stilu: stara tradicija proizvodnje Murano stakla samo ime sugerira da su napredni na stvaranju konkurentnog brand koji je ponosan na svoju staru tradiciju.

Galerija Vetri d\‘Arte je rezultat istraživanja koji poštuje tradicionalne vrijednosti i dodaje odličan način interpretiranja bezvremenskog stila koji daje novu vrijednost klasično-modernoj rasvjeti. Jedinstveni elegantan dizajn.

Zadnji brend je Alt Lucialternative, osnovan je u Murano u 1963 kao umjetnički glassmaker: ovaj brand sada proizvodi rasvjetu od puhanog stakla i eksperimentiranje s novim materijalima i tehnologijama. Jedinstvenim dizajnom, plemeniti metali, istraživanja i inovativni duh su temeljna obilježja za svaki novi projekt iz ove zbirke orginalnog Murano stakla.

Flos- Flos je međunarodna kompanija koja nudi kompletnu paletu rasvjetnih tijela za stambene, poslovne, pa čak i posebno prilagođena rasvjetna tijela, rasvjeta koja se može neprimjetno uklopiti u bilo koji ured, hotel, trgovine ili, zajedno s posebno dizajniranim linijama rasvjetnih tijela.
Flos je usko vezan sa najpoznatijim arhitektima,  s know-how je stekao sa više od četrdeset godina iskustva ne samo kao proizvođač,nego i kao dizajner rasvjeta sa širokim rasponom proizvoda za izazovna okruženja, kao što su muzeji, trgovine, i kazališta.

Fabbian-Osnovana prije gotovo 50 godina. Fabbian je u mogućnosti proizvesti neke od najljepših talijanskih modernih rasvjetnih tijela. Sjedištem u Veneciji, Fabbian specijaliziran za inovativne tehnike staklo manafacturing tehnike koji se temelje na Murano tradiciji i vještine u 21. stoljeću. Rezultat je kolekcija rasvjete, koji uključuje najnovija arhitektonska rješenja sa ljepotom od murano stakla.
Copyright © art-rasvjeta.hr. Sva prava pridržana. Ovaj tekst je zaštićen autorskim pravom.

Zaštita od strujnog udara

Svaka svjetiljka je izolirana tako da bilo koji izloženi metalni dio ne provodi električnu struju. Dijelovi koji provode struju tijekom normalnog pogona moraju biti zaštićeni od dodira ili odgovarajućom izolacijom ili odgovarajućim poklopcem. Dodatne mjere provode se kako izloženi metalni dijelovi ne bi provodili struju čak i kada dođe do greške na izolaciji. Tabela prikazuje tri klase zaštite koje se koriste u Njemačkoj. Ukoliko nije drukčije naznačeno na nazivnoj pločici, svjetiljke zadovoljavaju klasu zaštite I.

Klase zaštite
 

Klasa zaštite Oznaka Opis Bilješke
I Zaštita od strujnog udara Svjetiljke s priključnim terminalom za zaštitni vodič na koji moraju biti spojeni svi metalni dijelovi koji mogu provoditi struju u slučaju kvara. Spoj na zaštitni vodič (zemlju) je apsolutno neophodan. Oznaka je prikazana na priključnom terminalu
II Zaštita od strujnog udara U svjetiljkama s ovom oznakom ne smije biti izloženih metalnih dijelova koji mogu provoditi struju u slučaju kvara (totalna izolacija ili dvostruka izolacija). Svjetiljka nema priključni terminal za zaštitni vodič i ne mora biti spojena na zaštitni vodič (zemlju).
III Zaštita od strujnog udara Svjetiljke koje rade sa sigurnim posebno niskim naponom (SELV), tj. naponima ispod 42V generiranim sa sigurnosnim transformatorom prema VDE 0551 ili iz baterija (standardnih ili punjivih).  


Copyright © art-rasvjeta.hr. Sva prava pridržana. Ovaj tekst je zaštićen autorskim pravom

Web trgovina

Proizvođači

Pretraživanje

Download cjenika i kataloga

Download cjenika i kataloga {ime}
Cjenici i katalozi:
- rasvjeta
- prekidači
- utičnice
- žarulje

Izdvojeno iz ponude

Stručno savjetovanje

Prijavite se za savjetovanje!! Najočitiju promjenu u izgledu našega interijera omogućava upravo pravilno i stručno postavljena rasvjeta.

Prijavi se odmah!