Neonske žarulje su posebne zbog principa na kojem rade. Neonke se koriste u uređajima visokog radnog napona i niske razine električne energije.

Žarulje ovog tipa imaju niz prednosti, od malih dimenzija u kojima ih možemo pronaći na tržištu do izrazito povoljne cijene. Radni vijek neonske žarulje je oko 5000 radnih sati te za rad treba malu količinu električne energije. Zbog načina na koji radi svjetlost koju emitiraju je trenutna. Ekonomičnost, dimenzije i ugrađena tehnologija neonskih žarulja omogućuju njihovu široku primjenu.

Neonske žarulje poznatih svjetskih proizvođača po najboljim cijenama!

Neonske lampice se koriste u različitim industrijama zbog jednostavnosti primjene tehnologije i mogućnosti izrade u različitim dimenzijama. Najmanje neonske lampice se koriste kao različiti indikatori u raznim vrstama strojeva ali i pokazivači na raznim zaslonima. Neonske reklame su jedna od najpoznatijih primjena neonskih žarulja, osim reklamnih koriste se i u druge dekorativne svrhe.

Pojedinačne žarulje i trake imaju ograničeni spektar boja u odnosu na LED rasvjetna tijela koja imaju spektar do 16 milijuna tonova boja koje mogu emitirati. Ovisno o plinu i boji stakla, žarulja će emitirati određenu boju bez mogućnosti promjene boje.

Neonske žarulje su lomljive zbog stakla koje je izrazito osjetljivo. Pukne li staklo žarulje morat ćete ju baciti jer ona više neće biti upotrebljiva.

Nove neonske žarulje potražite u našem web shopu već danas!

Prilikom korištenja neonki potrebno je obratiti pažnju na sigurnost. Staklo je izuzetno nježno jer dolazi u vrlo tankom sloju stoga je potrebna dodatna pažnja prilikom montiranja. Zbog tehnologije u izradi, neonka za razliku od LED lampe može emitirati samo jednu boju svjetlosti.

Razlika između neonske tehnologije i LED tehnologije u izradi reklama i indikatora je primjetna, no obje imaju svoje mjesto ovisno o vašim potrebama. Neonke pružaju topliju svjetlost od LED žarulja, no svjetlost koju pružaju nije jarka kao kod žarulja moderne tehnologije. LED žarulje pružaju snažniju svjetlost koja je vidljivija od neonske svjetlosti.

Linearni neonflex 24vDC WW 5m ROLL 14,4W/m IP66 DIMMABLE - DM7841/W

Linearni neonflex 24V DC, 14,4W / metar. Isporučuje se u rolni od 5 metara s dvostrukom ljepljivom trakom za…

SAZNAJTE VIŠE